Om veilig op wintersport te kunnen gaan is het belangrijk de juiste sneeuwkettingen mee te nemen. Maar welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Ford Fiesta? Omdat de Fiesta net als vele andere auto’s wordt geproduceerd met diverse bandenmaten, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwkettingen te vinden. Op sneeuwkettingen4u hebben wij de meest gebruikte bandenmaten bij elkaar gepakt en uitgezocht welke sneeuwkettingen hierop gemonteerd mogen worden. Zo wordt de wintersportreis een feestje.

Voor de oudere Ford Fiesta modellen met een bouwjaar vanaf 2012 adviseert Ford sneeuwkettingen die geschikt zijn voor een maximale binnenspeling van 10 mm op een bandenmaat van 175/65-R14. Voor alle overige bandenmaten zijn traditionele sneeuwkettingen met een schakel van maximaal 10 mm niet geschikt.

Bij Sneeuwkettingen4u zijn er voor de nieuwste generatie (MK8) Ford Fiesta vijf bandenmaten bekend. Op de bandenmaat 175/65 R14 en 195/60 R15 is 10mm aan beschikbare ruimte tussen de achterkant van het wiel en de wielkast, de zogenoemde wielkastruimte. Hier mogen dus alleen sneeuwkettingen op gemonteerd worden die maximaal 10mm aan ruimte in nemen. Dat zijn er gelukkig een hoop. Voor de 195/55 R16 en 205/45 R17 en 205/50 R17 is slechts 7mm beschikbaar. Voor de grootste bandenmaat, 205/40 R18, geldt dat hiervoor te weinig wielkastruimte is. Hier mogen alleen loopvlaksneeuwkettingen op worden gemonteerd.

Sneeuwkettingen voor de Ford Fiesta
Bij Sneeuwkettingen4u zijn de onderstaande bandenmaat configuraties bekend. Klik op uw bandenmaat om de geschikte sneeuwkettingen te tonen.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Ford Fiesta en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Ford hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.