De 2022 Sorento Turbo Plug-in Hybrid (PHEV) SUV is de nieuwste toevoeging aan Kia’s ambitieuze ‘Plan S’ elektrificatiestrategie en de vierde generatie Sorento modelreeks, die vorig jaar werd geïntroduceerd in zowel benzine-aangedreven als turbo hybride elektrische voertuig (HEV) vormen. De Sorento Turbo PHEV (2022), die kracht, efficiëntie, vierwielaandrijving en drie zitrijen biedt, verscheen in het derde kwartaal van 2021 in de showrooms. Met zijn vierwielaandrijving en enorme ruimte is deze Sorento een zeer geliefde wintersportauto. Maar ook met vier aangedreven wielen geldt er voor deze Kia Sorento ook een sneeuwkettingenplicht. Op Sneeuwkettingen4u hebben wij uitgezocht wat de technische eisen zijn aan de sneeuwkettingen, op welke bandenmaten deze mogen worden toegepast en welke sneeuwkettingen uit ons assortiment geschikt zijn voor de Kia Sorento Turbo Plug-in Hybrid 2022.

Wat zijn de instructies van Kia voor het gebruik van sneeuwkettingen op de 2022 Sorento Turbo Plug-in Hybrid (PHEV)?
In het instructieboekje van de Kia Sorento PHEV 2022 valt te lezen dat er voor 20-inch banden geen traditionele sneeuwkettingen mogen worden toegepast. Dit geldt alleen voor de 17- of 18-inch banden. Als extra eis hierop geldt dat deze maximaal 12 mm (0,47 in) aan ruimte mogen innemen (binnenspeling / wielkastruimte). Voor de grotere velgmaten geldt dat hier alleen loopvlaksneeuwkettingen op kunnen worden gemonteerd. Omdat de Sorento relatief zwaar is mogen hier alleen sneeuwkettingen op conform de bovengenoemde specificaties die geschikt zijn voor SUVs.

Verkeerde maat kettingen of verkeerd gemonteerde kettingen kunnen de remleidingen, ophanging, carrosserie en wielen van uw auto beschadigen. Volg daarom bij het monteren van sneeuwkettingen de instructies van de fabrikant op en monteer ze zo strak mogelijk. Rijd langzaam (minder dan 30 km/u) met gemonteerde kettingen. Zorg ervoor dat de sneeuwkettingen SAE klasse “S” gecertificeerd zijn.

Welke sneeuwkettingen op welke bandenmaat?
Voor een overzicht van de sneeuwkettingen die kunnen worden toegepast op uw Kia kiest u uit het onderstaande overzicht uw bandenmaat.