De Kia Sorento is dé SUV van Kia. De derde generatie kreeg in 2018 een facelift. Dankzij de scherpe prijsstelling, het uitgebreide motorgamma en de recentelijke uiterlijke wijzigingen, een gewijzigde wielophanging en kwalitatief betere materialen, is deze SUV van Kia een geweldige wagen voor de wintersport. Maar welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Kia Sorento? En moeten ze nou voor of achter worden gemonteerd? Wij geven antwoord.

Op de Kia Sorento, net als vele andere auto’s, zijn er verschillende winterbandenmaten beschikbaar. Omdat elke bandenmaat een bepaalde ruimte in neemt onder uw wielkast en hier ook voldoende ruimte moet zijn voor sneeuwkettingen, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwkettingen te vinden. Maar niet op Sneeuwkettingen4u! In onze online shop voor sneeuwkettingen hebben wij de meest gebruikte bandenmaten voor u bij elkaar gezocht en geven wij aan welke sneeuwkettingen hierop gemonteerd mogen worden.

In het instructieboekje van de nieuwste generatie Kia Sorento wordt aangegeven sneeuwkettingen te mogen monteren die maximaal 15mm aan ruimte in nemen. Gegeven het gewicht en het type van het voertuig dienen dit uiteraard sneeuwkettingen te zijn die geschikt zijn bevonden voor SUVs.

Sneeuwkettingen voor de Kia Sorento
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Kia Sorento om het aanbod sneeuwkettingen voor de Kia Sorento te bekijken:

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Kia Sorento en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Kia hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.