Voor uw Mini Cooper Clubman geldt dat in landen met een sneeuwkettingenplicht, u goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen bij u moet hebben. Het niet meenemen van sneeuwkettingen kan leiden tot een boete tot maar liefst € 5000,-. Maar belangrijker nog, bij winterse wegomstandigheden verbeteren sneeuwkettingen niet alleen de grip, maar ook het remgedrag. Veiligheid boven alles dus.

Zorg er dus voor dat u passende sneeuwkettingen mee heeft. Wanneer u ze nodig heeft is het van belang dat er voldoende ruimte is voor de montage van de sneeuwkettingen. Deze zogenoemde wielkastruimte, is de ruimte tussen de achterkant van het wiel en de wielkast. Wist u dat het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen schade kan veroorzaken aan vitale onderdelen van uw auto zoals de remleidingen, ABS en ESP systemen?

Maar welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Cooper Clubman? Op de Clubman, net als vele andere auto’s, zijn er verschillende winterbandenmaten beschikbaar. Omdat elke bandenmaat een bepaalde ruimte in neemt onder uw wielkast en hier ook voldoende ruimte moet zijn voor sneeuwkettingen, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwkettingen te vinden. Maar niet op Sneeuwkettingen4u!

In de gebruikershandleiding van de nieuwste Mini Cooper Clubman wordt aangegeven dat sneeuwkettingen alleen op de voorwielen mogen worden gebruikt. Het gebruik van sneeuwkettingen, met schakel met een maximale schakeldikte van 9mm, is toegestaan op de bandenmaten 195/60 R16 en 195/55 R17. Op andere bandenmaten heeft u sneeuwkettingen met dunnere schakels nodig. Op de 195/55 R17 adviseren wij ook sneeuwkettingen van 7mm. Op de bandenmaat 225/35 R19 adviseren wij het gebruik van loopvlaksneeuwkettingen.

Sneeuwkettingen voor de Mini Cooper Clubman
Bij Sneeuwkettingen4u zijn voor de Cooper Clubman de volgende bandenmaten bekend. Mini geeft aan dat sneeuwkettingen op de voorwielen moeten worden gemonteerd. Neem dus deze bandenmaat. Klik op uw bandenmaat in het onderstaande overzicht om de geschikte sneeuwkettingen te tonen.

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
De aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Mini Cooper Clubman en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen worden met de grootste zorg nagelopen. Ondanks ons streven kan het zijn dat door snelle technologische ontwikkelingen het voorkomt dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date zijn. Voordat u sneeuwkettingen aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / de gebruikershandleiding van uw Mini raad te plegen over het gebruik van sneeuwkettingen. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.