Op Sneeuwkettingen4U treft u een groot assortiment aan topkwaliteit sneeuwkettingen tegen zeer voordelige tarieven, speciaal geschikt voor de Volkswagen Golf. Voor de Volkswagen Golf zijn er diverse sneeuwkettingen beschikbaar van verschillende bekende merken zoals RUD, Husky en Spikes Spider. Omdat de Volkswagen Golf uitgevoerd wordt met diverse bandenmaten, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwketting te selecteren. Maar welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Volkswagen Golf? En moeten sneeuwkettingen op de voor- of achterwielen worden geplaatst? Op de Golf VII, Golf Variant VII of Golf Sportsvan, net als vele andere auto’s, zijn er verschillende winterbandenmaten beschikbaar. Omdat elke bandenmaat een bepaalde ruimte in neemt binnen de wielkast en hier ook voldoende ruimte moet zijn voor sneeuwkettingen, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwkettingen te vinden. Maar niet op Sneeuwkettingen4u!

Wist u dat het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen schade kan veroorzaken aan vitale onderdelen van uw auto zoals de remleidingen, ABS en ESP systemen? Wanneer u ze nodig heeft is het van belang dat er voldoende ruimte is voor de montage van de sneeuwkettingen. Deze zogenoemde wielkastruimte, is de ruimte tussen de achterkant van het wiel en de wielkast.

In de gebruikershandleiding van de nieuwste Volkswagen Golf (2012 – 2020) wordt aangegeven dat er alleen sneeuwkettingen mogen worden gebruikt op de achterwielen. De beschikbare ruimte daarvoor is afhankelijk van de bandenmaat. Voor de kleinste bandenmaat (195/65 R15) is ruim 15mm aanwezig binnen de wielkast voor sneeuwkettingen. Voor de onderstaande 16 inch bandenmaten is dit beperkt tot 9mm en bij 17, 18 inch en 19 wielmaten zelfs 7mm.

Sneeuwkettingen voor de Volkswagen Golf A7 (Typ 5G 2017-2020)
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Volkswagen Golf om het aanbod sneeuwkettingen voor de Volkswagen Golf te bekijken:

Let op : controleer altijd het instructieboekje van uw Volkswagen Golf op het gebruik van sneeuwkettingen. Geeft het instructieboekje aan dat er geen sneeuwkettingen mogen worden toegepast? Dan betekent dit meestal dat er alleen loopvlak sneeuwkettingen gemonteerd mogen worden. Kies dan niet voor de standaard sneeuwkettingen maar voor bijvoorbeeld de RUD Centrax sneeuwkettingen, deze zijn gemaakt voor auto’s met weinig ruimte in de wielkast. Het gebruik van normale sneeuwkettingen kunnen onderdelen van uw Volkswagen Golf zoals remleidingen beschadigen. Raadpleeg dus altijd het instructieboekje van uw auto op het gebruik van sneeuwkettingen.

Heeft u een afwijkende bandenmaat? Of weet u niet zeker welke banden maat u heeft? Kijk dan vooral even op de zijkant van uw band, het is zo gebeurd, en niets is zo vervelend om vast komen te staan in de sneeuw met verkeerde sneeuwkettingen. Vul uw bandenmaat in in de sneeuwketting zoeker en u krijgt alle sneeuwkettingen te zien die passen op uw Volkswagen Golf.