De Volvo C40 Recharge is een stijlvolle compact SUV met een stijlvol aflopende daklijn die knipoogt naar een coupé. Toch zien we in de C40, met zijn volledige elektrische aandrijflijn, ook wel wat terug van de XC40 P8 Recharge. En dat is niet zo gek. Deze compact SUV die is geïntroduceerd in 2021 is dan ook sterk gebaseerd op zijn XC broertje. De Volvo C40 Recharge Twin heeft 408 PK aan systeemvermogen die uit de twee 150 kW sterke elektromotoren wordt gehaald. Dit is goed voor 660 Nm koppel en indrukwekkende prestaties. De C40 zit binnen 4,9 seconden naar de 100 km/u maar is om veiligheidsredenen wel begrenst tot 180 km/u. Met een actieradius van maximaal 420 kilometer lijkt dit niet de meest ideale wintersportwagen, maar binnen 30 minuten is de batterij weer opgeladen tot 80%. Kortom, prima voertuig voor de wintersport. Veel ruimte, veel comfort en superveilig.

Ondanks dat de C40 Recharge standaard wordt uitgerust met vierwielaandrijving en all weather banden, dienen ook tijdens winterse condities op in dit voertuig sneeuwkettingen aanwezig tijdens te zijn de wintersportreis en te kunnen toegepast wanneer hiernaar wordt gevraagd. Uit de specificaties van Volvo blijkt dat er alleen op de voorwielen sneeuwkettingen mogen worden toegepast. Tevens is er aangegeven dat er alleen enkelvoudige sneeuwkettingen mogen worden toegepast. Dit zijn sneeuwkettingen die aan de achterkant van het wiel géén enkele ruimte innemen. Deze worden ook wel halve sneeuwkettingen of loopvlaksneeuwkettingen genoemd. Het gebruik van traditionele sneeuwkettingen, die worden bevestigd met een ring aan de achterzijde van het wiel, kunnen leiden tot beschadiging van de remonderdelen. Deze ring aan de achterzijde is 12mm tot 16mm dik en kan dus ernstige schade aan de auto veroorzaken en aanleiding geven tot een ongeluk. Daarnaast adviseert Volvo om geen sneeuwkettingen te gebruiken bij bandenmaten van meer dan 20 inch.

Met zijn gewicht van ruim 2100 kg valt deze elektrische compact SUV net in het segment loopvlaksneeuwkettingen voor SUV’s die een maximaal gewicht van 2500 kg of 3500 kg kunnen dragen. Onderstaand vindt u de lijst met toegestane bandenmaten voor de Volvo C40. Door op uw bandenmaat, van de voorwielen, te klikken krijgt u direct een overzicht van de geschikte sneeuwkettingen voor uw Volvo C40.

Volvo C40 Recharge sneeuwkettingen
Zoals aangegeven plaatst u de sneeuwkettingen op de voorwielen. Op 21 inch velgmaten en hoger adviseert Volvo geen sneeuwkettingen te gebruiken en te kiezen voor een kleinere velgmaat. Dit in verband met de beschikbare ruimte in de wielkast. Kies hieronder uw bandenmaat :

Weet u niet zeker welke banden maat u heeft? Kijk dan vooral even op de zijkant van uw band, het is zo gebeurd. Niets is zo vervelend om in sneeuw op een drukke bergpas vast komen te staan met verkeerde sneeuwkettingen.

Advies sneeuwkettingen voor de Volvo C40 Recharge
Om het u nog makkelijker te maken hebben wij hieronder een overzicht met de geschikte sneeuwkettingen voor de Volvo C40 Recharge uit ons assortiment. De meest voordelige sneeuwketting is de König K-Summit XL. Hoewel deze sneeuwkettingen geschikt zijn voor een maximaal gewicht van 2000 kg en de C40 net iets meer weegt is deze toch vrijgegeven door König. Gaat u flink bepakt op weg met meerdere personen? Of neemt u liever het zekere voor het onzekere? Kies dan voor de iets duurdere Konig K-Summit XXL die tot 3500 kg zijn mannetje staat.

Let op : controleer altijd het instructieboekje van uw Volvo C40 op het gebruik van sneeuwkettingen. Geeft het instructieboekje aan dat er alleen halve, enkelvoudige of loopvlaksneeuwkettingen mogen worden toegepast? Dan betekent dit dat er géén traditionele sneeuwkettingen mogen worden toegepast. Kies dan voor de speciale loopvlaksneeuwkettingen voor SUVs, zoals de Konig K-Summit XL sneeuwkettingen, deze zijn gemaakt voor auto’s met weinig ruimte in de wielkast. Het gebruik van normale sneeuwkettingen kunnen onderdelen van uw Volvo C40 zoals remleidingen beschadigen. Raadpleeg altijd het instructieboekje van uw Volvo C40.