De Volvo V70 werd in 1997 geintroduceerd als facelift van de Volvo 850. In het jaar 2000 zag de tweede generatie het levenslicht welke in 2007 werd opgevolg door de derde generatie. Daarbij deelt de V70 de technische basis van de S60 en S80. In 2013 kreeg de V70 een facelift en word sindsdien verkocht. Met veel ruimte op de achterbank en ruime bagageruimte is de V50 een prettige wagen voor de wintersport.

Voor een optimale veiligheid en om aan de regelgeving te voldoen is het gebruik van de juiste sneeuwkettingen strikt noodzakelijk. Maar welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Volvo V70? Om het breed aanbod op Sneeuwkettingen4u te filteren voor de V70 hebben wij de meest voorkomende bandenmaten verzameld en hierop de technische specificaties en eisen ten aanzien van het gebruik van sneeuwkettingen op dit type Volvo voor u samengevoegd.

Voor alle bandenmaten van de V70 is aangegeven dat hierop alleen loopvlaksneeuwkettingen mogen worden gemonteerd. De wielkastruimte is te beperkt om hier traditionele sneeuwkettingen op te plaatsen die ruimte in nemen achter de band tussen het wiel en de wielkast. Bij het gebruik van deze kettingen kunt u schade veroorzaken aan essentiele onderdelen van uw auto zoals aan ABS en ESP systemen.

Sneeuwkettingen voor de Volvo V70
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Volvo V70 om het aanbod sneeuwkettingen voor de Volvo V70 te bekijken:

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Volvo V70 en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Volvo hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.