Op zoek naar sneeuwkettingen van hoogwaardige kwaliteit? Kies dan voor Pewag sneeuwkettingen. Dit sneeuwkettingen merk met zijn roots in het Oostenrijkse Brückl, produceerde al in 1912 zijn eerste sneeuwketting. Pewag heeft een uitgebreid assortiment sneeuwkettingen die geschikt zijn voor personenwagens en SUVs. Op Sneeuwkettingen4u bieden wij de Pewag Servo, Pewag Brenta, de Pewag Snox en Pewag Snox SUV super voordelig aan met kortingen tot maar liefst 26%. Bovendien zijn de Pewag kettingen direct uit voorraad leverbaar. Shop daarom jouw nieuwe Pewag sneeuwkettingen op Sneeuwkettingen4u!

Resultaat 1–65 van de 9223372036854775807 resultaten wordt getoond

Pewag sneeuwkettingen kopen

De Pewag sneeuwkettingen staan bekend om de goede kwaliteit, veiligheid en comfort. Niet alleen particulieren vertrouwen op de kwaliteit van Pewag, ook vertrouwen wereldwijd militairen en reddingseenheden op de bewezen Pewag kwaliteit. Pewag biedt verschillende sneeuwkettingen waaronder de Snox, de Servo 9 en natuurlijk de Brenta.

De sneeuwkettingen van Pewag zijn beschikbaar voor een breed scala aan autobanden en bandenmaten. De innovatieve sneeuwkettingen van Pewag zijn ontwikkeld zodat deze onder alle weersomstandigheden maximale veiligheid en comfort garanderen, zodat u veilig onderweg bent. Betere grip op sneeuw en ijs verhoogt de tractie en verkort de remweg.

Kettingen van Pewag kunnen niet alleen in winterse omstandigheden worden gebruikt. De tractiekettingen worden ook gebruikt in modder, puin en zand: zelfs in ruw terrein vertrouwen het leger en reddingsteams op de bewezen kwaliteit van Pewag sneeuwkettingen.

De sneeuwkettingen van het eerder genoemde merk voldoen aan ÖNORM V 5117 en zijn, afhankelijk van de schakeldikte, ook geschikt voor kleine en smalle wielkasten en voor aluminium velgen. Voertuigen met een geringe afstand tussen wiel en auto vereisen fijnmazige sneeuwkettingen van 7 of 9 mm, die ook binnen ons Pewag assortiment zijn te vinden.

De juiste sneeuwkettingen vinden
Afhankelijk van de maat van de banden en de velg, het type banden (zomerbanden of winterbanden) en het type voertuig, hebben wij de juiste sneeuwkettingen in ons assortiment. Normaal gesproken zijn de wieldiameter en de bandbreedte en de velgmaat de bepalende factoren voor de keuze van uw sneeuwketting. Echter, bij veel moderne voertuigen is de afstand tussen het wiel en de wielkast erg klein worden (binnenspeling / wielkastruimte). Bij grotere bandenmaten kan ook de fabrikant (Michelin, Continental, Pirelli enz.) een rol spelen bij de keuze van een geschikte ketting. Kijk dus goed in uw instructieboekje van uw voertuig wat de specificaties en vereisten zijn voor het gebruik van sneeuwkettingen.

Ook voor elektrische auto’s heeft u sneeuwkettingen nodig voor ritten in de winter, u kunt geschikte sneeuwkettingen op onze webshop. Voor de meeste modellen hebben wij speciale pagina’s gemaakt waarbij wij het werk voor u hebben gedaan : de specificaties en eisen op zoeken in het instructieboekje.

Hoeveel sneeuwkettingen heb ik nodig?
De sneeuwkettingen van Pewag – en ook alle andere merken op onze webshop – worden per paar verkocht (2 stuks per verpakking). Deze worden aan de linker- en rechterkant van de auto gemonteerd. Twee sneeuwkettingen (1 paar) zijn meestal voldoende voor een voldoende goede grip, zelfs bij 4×4 voertuigen.

Hoe monteer ik sneeuwkettingen?
Afhankelijk van het type, kan de montage van de sneeuwketting één of twee stops vereisen om correct op uw voertuig te worden gemonteerd. Om ervoor te zorgen dat de ketting goed aansluit, moet u hem opnieuw spannen, afhankelijk van het type (manueel, automatisch of halfautomatisch spansysteem). Bepaalde types (zoals Pewag Snox of de Servo productfamilie) worden automatisch gespannen en vereisen geen extra stop na de eerste montage.

Op onze productpagina’s vindt u montagevideo’s voor elk van onze sneeuwkettingen, evenals montage-instructies om u te helpen. Bovendien is het raadzaam om de montage van uw sneeuwketting een keer te oefenen voordat u op reis gaat, zodat u goed voorbereid bent in geval van nood.

Waarom sneeuwkettingen?
De verhoogde tractie zorgt voor een kortere remweg. Dit kan ook zijwaarts wegglijden op hellende wegen voorkomen. In de meeste Alpenlanden is het daarom wettelijk verplicht om sneeuwkettingen mee te nemen of te monteren bij bijzondere weersomstandigheden (bijv. ijs, maar ook bij lage temperaturen), afhankelijk van het voertuigtype. In Oostenrijk worden nieuwe sneeuwkettingen aanvullend gecertificeerd (ÖNORM V 5117) om de kwaliteit van sneeuwkettingen te waarborgen.

Kortom, op onze webshop is er alles aan gedaan om uw reis naar uw favoriete wintersportbestemming goed voor te bereiden met de juiste sneeuwkettingen. Wanneer u hulp of verkoopadvies nodig heeft zijn wij beschikbaar in onze chatfunctie, via email of natuurlijk via de telefoon. Onze sneeuwkettingen experts geven u graag uitgebreid en passend advies.