De Kodiaq is een SUV van Skoda die sinds 2017 verkrijgbaar is in Nederland en België. De Kodiaq deelt het chassis van de Volkswagen Tiguan en Seat Ateca en is een stuk groter dan deze. Deze midi-SUV is een fantastische wintersportauto die rijk is uitgerust. Prettige wagen voor zo’n lange trip. Om hiermee de route naar de pistes te trotseren zijn echter wel de juiste sneeuwkettingen vereist.

Wist u dat het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen schade kan veroorzaken aan vitale onderdelen van uw auto zoals de remleidingen, ABS en ESP systemen? Zorg er dus voor dat u de juiste sneeuwketting voor uw Kodiaq mee heeft. Als u ze nodig heeft moeten ze wel mogen worden gemonteerd. Omdat niet alle sneeuwkettingen mogen worden toegepast hebben wij dat voor u uitgezocht en per bandenmaat voor u samengevat.

Bandenmaten en sneeuwkettingenrestricties
Op Sneeuwkettingen4u zijn er voor deze nieuwe Kodiaq vier bandenmaten bekend. Op de bandenmaten 215/65 R17 geeft Skoda aan sneeuwkettingen voor SUVs te kunnen gebruiken met een maximale binnenspeling van 12mm. Op de 235/55 R18, 235/50 R19 en 235/45 R20 kunnen alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd.

Sneeuwkettingen voor de Skoda Kodiaq
Bij Sneeuwkettingen4u zijn voor de Kodiaq de volgende bandenmaten bekend. Skoda geeft aan dat sneeuwkettingen op de voorwielen moeten worden gemonteerd. Neem dus deze bandenmaat. Klik op uw bandenmaat in het onderstaande overzicht van uw midi-SUV om de geschikte sneeuwkettingen te tonen.

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaten, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Instructieboekje Skoda Kodiaq over sneeuwkettingen

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Skoda Kodiaq en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Skoda hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.