Om veilig op wintersport te kunnen gaan is het belangrijk de juiste sneeuwkettingen mee te nemen. Maar welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Mercedez-Benz GLA? Omdat de Mercedes GLA net als vele andere auto’s wordt geproduceerd met diverse bandenmaten, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwkettingen te vinden. Op sneeuwkettingen4u hebben wij de meest gebruikte bandenmaten bij elkaar gepakt en uitgezocht welke sneeuwkettingen hierop gemonteerd mogen worden.

Bij Sneeuwkettingen4u zijn er voor de nieuwste generatie Mercedes-Benz GLA vijf bandenmaten bekend. Op de bandenmaten 215/60 R17 en 215/55 R18 kunnen traditionele sneeuwkettingen voor SUVs worden gemonteerd die maximaal 12mm aan ruimte achter het wiel in nemen. Daar is veel aanbod voor beschikbaar in onze online sneeuwkettingen winkel. Voor de bandenmaten 235/50 R18,235/45 R19 en 235/40 R20 geldt dat hiervoor te weinig binnenspeling is. Hier mogen alleen loopvlaksneeuwkettingen op worden gemonteerd.

Let op : de nieuwste modellen van de Mercedes GLA hebben soms een afwijkende wielbout (torx vormig in plaats van de hexagonale / zeshoekige vorm). Controleer dit voordat u vertrekt. De adapters van de loopvlaksneeuwkettingen kunnen namelijk alleen op hexagonale wielbouten worden gemonteerd. Indien de GLA een afwijkende wielbout heeft dient u deze bij uw garage te laten vervangen met een zeshoekige. König is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe adapter op hun K-Summit series. Deze worden echter pas in 2022 / 2023 verwacht.

Sneeuwkettingen voor de Mercedes-Benz GLA
Bij Sneeuwkettingen4u zijn de onderstaande bandenmaat configuraties bekend. Klik op uw bandenmaat om de geschikte sneeuwkettingen te tonen.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Mercedes-Benz GLA en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Mercedes-Benz hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.