De Kia EV6 is een van de populairste elektrische voertuigen van dit moment. Met zijn “Car of the Year 2022” award, grote actieradius en krachtige design is deze revolutionaire nieuwe elektrische auto van Kia en zeer geschikte auto voor de wintersport. Dankzij het preconditioning-systeem, dat tegenwoordig standaard wordt meegeleverd, laadt de Kia EV6 ook nog eens extra snel op tijdens winterse condities. Wat wil je nog meer? Maar rijdt u met de EV6 door landen waar een sneeuwkettingenplicht geldt, dan bent u verplicht passende sneeuwkettingen mee te hebben.

Welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Kia EV6
Op de Kia EV6 zijn er verschillende winterbandenmaten configuraties beschikbaar. Gegeven het ledig gewicht van het voertuig van 1785 tot 2075 kilogram adviseren wij op dit type voertuig sneeuwkettingen voor SUVs. Er is beperkt ruimte beschikbaar (12mm) aan de achterkant van het wiel voor sneeuwkettingen op de Kia EV6. Het monteren van traditionele sneeuwkettingen die 16mm aan binnenspeling nodig hebben wordt dus afgeraden. Dit kan schade veroorzaken aan remmen, de wielophanging, de carrosserie en de wielen.

Op welke wielen moeten de sneeuwkettingen worden gemonteerd op de Kia EV6
In het instructieboekje van de EV6 valt te lezen dat sneeuwkettingen op de achterwielen moeten worden geplaatst. Dit geldt voor zowel de achterwiel aangedreven EV6 als voor de vierwiel aangedreven variant.

Sneeuwkettingen voor de Kia EV6
Kies uw bandenmaat, van de achterwielen, uit de onderstaande lijst met standaard fabrieksmaten voor de Kia EV6 om het aanbod geschikte sneeuwkettingen te bekijken:

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Kia EV6 en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Kia hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.