De Skoda Kamiq heeft het allemaal. Stoere looks verpakt in het formaat van een compacte SUV. Deze cross-over mixt de klassieke voordelen van een SUV – een hoge zit, heerlijk zicht, veiligheid en ruimte – met de rijeigenschappen van een wendbare coupé in de compacte klasse. Een ideale auto voor een comfortabele rit naar uw favoriete wintersportbestemming. Maar ook bij de Skoda Kamiq zijn de juiste sneeuwkettingen vereist. Welke passen, welke mogen en moeten ze worden geplaatst op de voor- of achterwielen? Wij geven antwoord.

Wist u dat het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen schade kan veroorzaken aan vitale onderdelen van uw auto zoals de remleidingen, ABS en ESP systemen? Zorg er dus voor dat u de juiste sneeuwketting voor uw Kamiq mee heeft. Als u ze nodig heeft moeten ze wel mogen worden gemonteerd. Omdat niet alle sneeuwkettingen mogen worden toegepast hebben wij dat voor u uitgezocht en per bandenmaat voor u samengevat.

Bandenmaten en sneeuwkettingenrestricties
Op Sneeuwkettingen4u zijn er voor deze nieuwe Kamiq vier bandenmaten bekend. Op de bandenmaat 195/60 R16 adviseren wij het gebruik van sneeuwkettingen voor SUVs met een maximale binnenspeling van 13mm. Op de overige bandematen kunnen alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd.

Sneeuwkettingen voor de Skoda Kamiq
Bij Sneeuwkettingen4u zijn voor de Kamiq de volgende bandenmaten bekend. Skoda geeft aan dat sneeuwkettingen op de voorwielen moeten worden gemonteerd. Neem dus deze bandenmaat. Klik op uw bandenmaat in het onderstaande overzicht van uw cross-over om de geschikte sneeuwkettingen te tonen.

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaten, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Skoda Kamiq en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Skoda hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.