Sneeuwkettingen voor de Skoda Octavia


Sneeuwkettingen voor de Skoda Octavia
Veilig online sneeuwkettingen kopen bij Sneeuwkettingen4U!

Sneeuwkettingen voor de Skoda Octavia

Op Sneeuwkettingen4U treft u een groot assortiment aan topkwaliteit sneeuwkettingen tegen zeer voordelige tarieven, speciaal geschikt voor de Skoda Octavia. Voor de Skoda Octavia zijn diverse sneeuwkettingen beschikbaar van verschillende bekende merken zoals RUD, Husky en Spikes Spider. Omdat de Skoda Octavia uitgevoerd wordt met diverse bandenmaten, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwketting te selecteren. Om het wat makkelijker te maken hebben we de sneeuwkettingen voor de Skoda Octavia op deze pagina verzameld, daarbij zijn we uitgegaan van de meest voorkomende bandenmaten voor de Skoda Octavia.

 

Sneeuwkettingen voor de Skoda Octavia
In het instructieboekje van de Skoda Octavia is af te lezen dat Skoda slechts een aantal verschillende bandmaten heeft uitgewerkt waarbij sneeuwkettingen mogen worden gebruikt. De maximale binnenspeling varieert daarbij tussen de 9mm en 13mm. Het is dus verstandig alleen sneeuwkettingen te gebruiken op de onderstaande bandenmaten met een maximale binnenspeling van 9 mm:

Let op : controleer altijd het instructieboekje van uw Skoda Octavia op het gebruik van sneeuwkettingen. Geeft het instructieboekje aan dat er geen sneeuwkettingen mogen worden toegepast? Of staat uw bandenmaat hier niet bij? En is uw band breder dan 205 (bijvoorbeeld 225)? Dan kunnen er alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gebruikt op uw Skoda Octavia. Kies dan niet voor de standaard sneeuwkettingen maar voor bijvoorbeeld de RUD Centrax sneeuwkettingen, deze zijn gemaakt voor auto’s met weinig ruimte in de wielkast. Het gebruik van normale sneeuwkettingen kunnen onderdelen van uw Skoda Octavia zoals remleidingen beschadigen. Raadpleeg dus altijd het instructieboekje van uw auto op het gebruik van sneeuwkettingen.

Heeft u een afwijkende bandenmaat? Of weet u niet zeker welke banden maat u heeft? Kijk dan vooral even op de zijkant van uw band, het is zo gebeurd, en niets is zo vervelend om vast komen te staan in de sneeuw met verkeerde sneeuwkettingen. Vul uw bandenmaat in in de sneeuwketting zoeker en u krijgt alle sneeuwkettingen te zien die passen op uw Skoda Octavia.