Op Sneeuwkettingen4U treft u een groot assortiment aan topkwaliteit sneeuwkettingen tegen zeer voordelige tarieven, speciaal geschikt voor de Skoda Octavia. Voor de Skoda Octavia zijn diverse sneeuwkettingen beschikbaar van verschillende bekende merken zoals RUD, Husky en Spikes Spider. Omdat de Skoda Octavia uitgevoerd wordt met diverse bandenmaten, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwketting te selecteren. Om het wat makkelijker te maken hebben we de sneeuwkettingen voor de Skoda Octavia op deze pagina verzameld, daarbij zijn we uitgegaan van de meest voorkomende bandenmaten voor de Skoda Octavia.

Voor de meeste bandenmaten op de nieuwste generatie Octavia’s geldt dat er maximaal 7mm aan beschikbare ruimte beschikbaar is tussen de achterkant van het wiel en de wielkast. Uitzonderingen hierop zijn de bandenmaten 195/65 R15, 205/55 R16 (=6J) en 205/50 R17 (=6J).

Sneeuwkettingen voor de Skoda Octavia
In het instructieboekje van de Skoda Octavia valt af te lezen dat Skoda slechts een aantal verschillende bandmaten heeft uitgewerkt waarbij sneeuwkettingen mogen worden gebruikt. De maximale binnenspeling varieert daarbij tussen de 7mm en 13mm. Het is dus verstandig alleen sneeuwkettingen te gebruiken op de onderstaande bandenmaten met een maximale binnenspeling van 7mm tot 13mm:

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Skoda Octavia en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Skoda hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.