Op Sneeuwkettingen4U heeft u keuze uit een enorm breed assortiment sneeuwkettingen van topkwaliteit en ook nog eens tegen zeer voordelige prijzen. Wij bieden een ruim assortiment aan sneeuwkettingen die prima geschikt zijn voor de Volvo V40. In ons assortiment treft u merken zoals RÜD (de huisleverancier van Volvo’s eigen sneeuwkettingen), Weissenfels, König en Spikes Spider.

Omdat de Volvo V40 net als vele andere auto’s wordt uitgevoerd met diverse bandenmaten, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwkettingen te vinden. Volvo zelf is er ook niet al te duidelijk over. In het instructieboekje adviseren ze :

“Gebruik originele Volvo-sneeuwkettingen of vergelijkbare sneeuwkettingen die zijn afgestemd op het model en op de band- en velgafmetingen. Bij twijfel adviseert Volvo u een erkende Volvo-werkplaats om advies te vragen. Een verkeerde sneeuwketting kan ernstige schade aan de auto veroorzaken en aanleiding geven tot een ongeluk.”

Wij als Sneeuwkettingen4U helpen u graag een handje door de meest voorkomende bandenmaten voor de Volvo V40 te verzamelen en de hierbij toepasbare sneeuwkettingen te adviseren. De meest voorkomende bandenmaten voor de Volvo V40 hebben wij speciaal voor u op deze pagina op een rijtje gezet. Staat uw bandenmaat er niet bij? Dan mogen er op uw Volvo V40 geen traditionele sneeuwkettingen worden gemonteerd omdat de daarvoor beschikbare ruimte te klein is. Kies dan voor onze loopvlaksneeuwkettingen. Bij het gebruik van traditionele sneeuwkettingen op de onderstaande bandenmaten mogen deze maximaal 9 mm in beslag nemen aan de achterkant van het wiel (tussen de wielkast en het wiel – de zogenoemde binnenspeling).

Sneeuwkettingen voor de Volvo V40

Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Volvo V40 en de Volvo V40 Cross Country om het aanbod sneeuwkettingen voor de V40 te bekijken:

Sneeuwkettingen voor de Volvo V40 voor maximaal 9mm wielkastruimte

De onderstaande sneeuwkettingen nemen niet meer dan 9 mm aan ruimte in aan de achterkant van het wiel. Hiermee zijn deze geschikt op de eerder genoemde bandenmaten.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Volvo V40 en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Volvo hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.