De Volkswagen Tiguan is een SUV die is gelanceerd in 2007. Deze light SUV staat op de basis van de Volkswagen Golf. Ook het motorgamma komt sterk overeen met zijn kleinere broertje. In 2011 kreeg de wagen een facelift en sinds 2016 is de tweede generatie van de Tiguan te koop. Naast de Tiguan introduceerde Volkswagen in 2017 ook de Tiguan Allspace. Deze SUV heeft 7 zitplaatsen.

Voor het aanschaffen van sneeuwkettingen voor de Tiguan en Tiguan Allspace dient u rekening te houden met de bandenmaat en de beschikbare ruimte in de wielkast. Bij grotere bandenmaten is de ruimte te beperkt om daar standaard sneeuwkettingen op te kunnen leggen. Deze kunnen vitale onderdelen van de auto, zoals remleidingen, ABS en ESP systemen, beschadigen. Om u daarbij hulp te bieden hebben wij een overzicht gemaakt met de verschillende bandenmaat configuraties die de Tiguan kent met daarbij gelijk een filter op de passende sneeuwkettingen. Zo kunt u met een gerust hart de sneeuwkettingen aanschaffen zonder daarbij bang te zijn schade aan uw voertuig te krijgen. Een veilig en gerustellend idee.

Op de bandenmaat 215/65 R17 kunnen, afhankelijk van de velg, traditionele sneeuwkettingen voor SUVs worden gebruikt met platte schakels die niet meer dan respectievelijk (7 J x 17 ET 40) 9mm en (6 1/2 J x 17 ET 38) 13.5mm aan wielkastruimte in nemen (aan de achterkant van de wielen). Controleer dus ook het type velg wat u heeft. Op de overige bandenmaten mogen alleen loopvlak sneeuwkettingen worden gemonteerd die geschikt zijn voor SUVs.

Sneeuwkettingen voor de Volkswagen Tiguan
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst om het aanbod sneeuwkettingen voor de Volkswagen Tiguan te bekijken.

Let op : controleer altijd het instructieboekje van uw Volkswagen Tiguan op het gebruik van sneeuwkettingen. Geeft het instructieboekje aan dat er geen sneeuwkettingen mogen worden toegepast? Dan betekent dit meestal dat er alleen loopvlak sneeuwkettingen gemonteerd mogen worden op uw Volkswagen Tiguan. Kies dan niet voor de standaard sneeuwkettingen maar voor bijvoorbeeld de RUD Centrax sneeuwkettingen, deze zijn gemaakt voor auto’s met weinig ruimte in de wielkast. Het gebruik van normale sneeuwkettingen kunnen onderdelen van uw Volkswagen Tiguan zoals remleidingen beschadigen. Raadpleeg dus altijd het instructieboekje van uw auto op het gebruik van sneeuwkettingen.

Heeft u een afwijkende bandenmaat? Of weet u niet zeker welke banden maat u heeft? Kijk dan vooral even op de zijkant van uw band, het is zo gebeurd, en niets is zo vervelend om vast komen te staan in de sneeuw met verkeerde sneeuwkettingen. Vul uw bandenmaat in in de sneeuwketting zoeker en u krijgt alle sneeuwkettingen te zien die passen op uw Volkswagen Tiguan.