De BMW X1 is een compacte SUV van de Duitse autofabrikant BMW die in 2009 werd geïntroduceerd. Met de introductie van de tweede generatie in 2016 heeft deze schitterende BMW het hart van menig autoliefhebber weten te veroveren. In 2019 kreeg de BMW X1 een prachtige facelift. In 2022 wordt het nieuwe model verwacht.

Deze light SUV is een uitstekende wagen voor een comfortabele reis naar jouw favoriete wintersportgebied. In tegenstelling tot veel andere BMWs heeft de X1 voorwielaandrijving. Uitaard is hij ook verkrijgbaar in een X-Drive uitvoering met vierwielaandrijving. Maar ook hiervoor heeft u wel winterbanden en goede, veilige en betrouwbare, sneeuwkettingen nodig. Het niet voeren van sneeuwkettingen in uw bagage of het tijdig toepassen daarvan kan leiden tot een boete tot maar liefst € 5000,-. Maar belangrijker nog, bij winterse wegomstandigheden verbeteren sneeuwkettingen niet alleen de grip, maar ook het remgedrag. Wel zo veilig, voor u, uw medepassagiers en mede weggebruikers. Zorg er dus voor dat u passende sneeuwkettingen mee heeft.

In het onderstaande overzicht hebben wij de meest voorkomende bandenmaten voor geselecteerd en daar filters op toegepast zodat u direct kunt zien welke sneeuwkettingen kunnen worden toegepast op uw uitvoering van de BMW X1 en de bandenmaat van uw voorwielen.

BMW X1 1e generatie (E84; 2009-2015)
De eerste generatie van de X1 werd gepresenteerd geïntroduceerd op de autosalon van Parijs in 2008. In 2013 onderging de BMW 1 een facelift waarbij zowel het interieur als het exterieur werden aangepast op diverse designelementen. Met de introductie van de vernieuwde BMW werd ook het BMW EfficientDynamics beschikbaar gemaakt.

Op de BMW 1 monteert u de sneeuwkettingen op de voorwielen. Op bredere banden zoals de 255/40 R18 kunnen alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Omdat de BMW X1 onder de 2000 kg zit kunnen hier ook ook loopvlaksneeuwkettingen op geschikt voor personenwagens. Voor de bandenmaten 225/50 R17 en 225/45 R18 adviseren wij de König XG Cross sneeuwkettingen. Voor de bandenmaat 255/40 R18 adviseren wij de König K-Summit sneeuwkettingen.

BMW X1 2e generatie (F48; 2016-2019)
In 2016 werd de tweede generatie van de BMW X1 geïntroduceerd. Deze tweede generatie, de F48 X1, is gebouwd op het UKL2 platform. Deze serie is o.a. beschikbaar met twee benzine- en drie dieselmotoren. De basismodellen zijn voorwiel aangedreven, de duurdere modellen zijn ook beschikbaar als AWD (BMW xDrive). Op de BMW van de 2e generatie monteert u loopvlaksneeuwkettingen op de voorwielen. Op de 205/60 R17 zouden volgens het instructieboekje ook sneeuwkettingen met fijne schakels worden toegepast die geschikt zijn voor compact SUVs zoals de König XG Cross, echter onze configuratietools hebben deze voor de X1 niet vrijgegeven. Daarom toch het advies loopvlaksneeuwkettingen voor deze maat te gebruiken.

BMW X1 Facelift (2019-2022)
In 2019 kreeg tweede generatie een facelift. Ook bij de facelift monteert u de sneeuwkettingen op de voorwielen. Een prettige bijkomstigheid in de facelift serie is de bandenmaat 205/55 R18. Vanwege zijn compactere vorm is er op deze bandenmaat meer mogelijk. Hierop adviseren wij bijvoorbeeld de König XG-12 Pro of de König XG Cross. Op de overige maten kunt u loopvlaksneeuwkettingen gebruiken.

Staat uw bandenmaat niet bij de meest voorkomende bandenmaten voor de BMW X1? Dan kunnen wij niet met 100% zekerheid zeggen dat standaard sneeuwkettingen op kunnen. Controleer altijd het instructieboekje van uw BMW X1 op het gebruik van sneeuwkettingen. Geeft het instructieboekje aan dat er geen sneeuwkettingen mogen worden toegepast? Dan betekent dit meestal dat er alleen loopvlaksneeuwkettingen onder uw auto gemonteerd mogen worden. Het gebruik van normale sneeuwkettingen kunnen onderdelen van uw BMW X1 zoals de wielophanging, schokdempers en remleidingen beschadigen. Raadpleeg dus altijd ook zelf het instructieboekje van uw BMW X1 op het gebruik van sneeuwkettingen.