De Audi A8 is dé toplimousine van Audi die de voorsprong door techniek uitadement in elk facet. Dit luxe topmodel is sinds 2018 verkrijgbaar in diverse motor en stijluitvoeringen. Voor deze prachtige sedan, met eventuele vierwielaandrijving, geldt ook de sneeuwkettingenplicht en heeft u goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen nodig.

Wist u namelijk dat het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen schade kan veroorzaken aan vitale onderdelen van uw auto zoals de remleidingen, ABS en ESP systemen? Zorg er dus voor dat u de juiste sneeuwketting voor uw Audi A8 mee heeft. Als u ze nodig heeft moeten ze wel mogen worden gemonteerd. Omdat niet alle sneeuwkettingen mogen worden toegepast hebben wij dat voor u uitgezocht en per bandenmaat voor u samengevat.

Sneeuwkettingen voor de Audi A8
Bij Sneeuwkettingen4u zijn voor de nieuwste generatie Audi A8 de volgende bandenmaten bekend. Audi geeft aan dat sneeuwkettingen alleen op de voorwielen moeten worden gemonteerd (ook bij de quattro). Neem dus deze bandenmaat. Klik op uw bandenmaat in het onderstaande overzicht om de geschikte sneeuwkettingen te tonen.

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Advies sneeuwkettingen voor Audi A8
Wanneer u veilig op wintersport wilt vertrekken dan weet u inmiddels dat u goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen nodig heeft. Op Sneeuwkettingen4u hebben we een zeer uitgebreid assortiment en staat het juiste advies hoog in het vaandel. Daar investeren wij in, dat is onze expertise en service. Onze missie is u vol vertrouwen, veilig en met de juiste sneeuwkettingen op pad te sturen zodat u uw wintersportlocatie of reis door landen met een sneeuwkettingenplicht zonder problemen kunt bezoeken. Goed voorbereid en zonder (keuze)stress.

Maar welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Audi A8? En moeten ze nou voor of achter worden gemonteerd met de vierwiel aangedreven A8? Op de Audi A8, net als vele andere auto’s, zijn er verschillende winterbandenmaten beschikbaar. Omdat elke bandenmaat een bepaalde ruimte in neemt onder uw wielkast en hier ook voldoende ruimte moet zijn voor sneeuwkettingen, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwkettingen te vinden. Maar niet op Sneeuwkettingen4u! In onze online shop voor sneeuwkettingen hebben wij de meest gebruikte bandenmaten voor u bij elkaar gezocht en geven wij aan welke sneeuwkettingen hierop gemonteerd mogen worden. Want niet alle sneeuwkettingen kunnen worden gemonteerd. Vaak omdat er te weinig ruimte is, vooral bij grotere velgmaten en bredere banden. Als u verkeerde sneeuwkettingen gebruikt en hier schade mee veroorzaakt is dit vaak niet gedekt in de verzekering. Ook uw lease eventuele leasemaatschappij zal kunnen aantonen dat verkeerde sneeuwkettingen zijn gebruikt. Gelukkig kunnen wij u van de juiste adviezen voorzien.

Bandenmaten en sneeuwkettingenrestricties
Op Sneeuwkettingen4u zijn er voor deze nieuwe Audi A8 vijf bandenmaten bekend. Op de bandenmaten 235/60 R17, 235/55 R18 en 235/50 R19 kunnen normale sneeuwkettingen worden geplaatst die maximaal 10mm aan ruimte in nemen. Daar is veel aanbod voor beschikbaar in onze sneeuwkettingen webshop. Voor de grotere bandenmaten, 255/45 R19, 265/40 R20, 265/35 R21 en 275/35 R21, is onvoldoende ruimte aanwezig voor het monteren van traditionele sneeuwkettingen. Op deze bandenmaat mogen er alleen loopvlaksneeuwkettingen op worden gelegd. In het bovenstaande overzicht hebben we dat voor u samengevat.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Audi A8 en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Audi hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.