De eerste Seat Leon stamt uit 1999. Deze vijfdeurs hatchback is was technisch gebaseerd op de Volkswagen Golf IV. De tweede generatie kwam in 2005 en werd gefacelift in 2009. Sinds 2013 is de derde generatie verkrijgbaar welke in 2017 werd opgevolgd door de laatste versie die een bescheiden facelift heeft meegekregen. Of u nou de Seat Leon hatchback rijdt, de ST of zelfs de Cupra, ook al heeft uw Leon winterbanden, in landen met een sneeuwkettingenplicht heeft u goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen nodig. Bij winterse wegomstandigheden verbeteren sneeuwkettingen niet alleen de grip, maar ook het remgedrag.

Wist u dat het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen schade kan veroorzaken aan vitale onderdelen van uw auto zoals de remleidingen, ABS en ESP systemen? Zorg er dus voor dat u de juiste sneeuwketting voor uw Seat Leon mee heeft. Als u ze nodig heeft moeten ze wel mogen worden gemonteerd. Omdat niet alle sneeuwkettingen mogen worden toegepast hebben wij dat voor u uitgezocht en per bandenmaat voor u samengevat.

In de handleiding van de nieuwste generatie Seat Leon staat aangegeven dat het gebruik van sneeuwkettingen om technische redenen alleen is toegestaan op bepaalde velg/band-combinaties. Op de bandenmaat 195/65 R15 en 205/55 R16 mogen traditionele sneeuwkettingen worden gebruikt die maximaal 15mm aan ruimte innemen binnen de wielkast. Voor de bandenmaten 225/45 R17 en 225/40 R18 is dit beperkt tot 9mm. Sneeuwkettingen moeten worden gemonteerd op de voorwielen. Op de bandenmaten 225/45 R18 en 225/35 R19 mogen alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gebruikt. Dit heeft te maken met de beperkte ruimte in de wielkast bij deze maten.

Sneeuwkettingen voor de Seat Leon
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten om het aanbod sneeuwkettingen voor de Seat Leon te bekijken:

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Seat Leon en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Seat hier op na te lezen. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.