Uw Opel Insignia dient te zijn voorzien van winterbanden wanneer u op wintersport gaat. Of u nou de Insignia Grand Sport of Insignia Sport Tourer rijdt, in de wintersportlanden en Duitsland geldt een sneeuwkettingen én winterbandenplicht. U dient dus goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen in uw auto gepakt te hebben. Het niet meenemen van sneeuwkettingen kan leiden tot een boete tot maar liefst € 5000,-. Maar belangrijker nog, bij winterse wegomstandigheden verbeteren sneeuwkettingen niet alleen de grip, maar ook het remgedrag. Veiligheid boven alles dus.

Zorg er dus voor dat u passende sneeuwkettingen mee heeft. Wanneer u ze nodig heeft is het van belang dat er de sneeuwkettinge goed passen. Daarbij is niet alleen de bandmaat van belang, maar ook de beschikbare ruimte in de wielkast. Deze zogenoemde wielkastruimte, de ruimte tussen de achterkant van het wiel en de wielkast, dient voldoende ruimte te bieden voor het type sneeuwkettingen dat u mee heeft. Wist u dat het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen schade kan veroorzaken aan vitale onderdelen van uw auto zoals de remleidingen, ABS en ESP systemen? Omdat niet alle sneeuwkettingen mogen worden toegepast hebben wij dat voor u uitgezocht en per bandenmaat voor u samengevat.

Sneeuwkettingen voor de Opel Insignia (2013 – 2017)
In de gebruikershandleiding van de Opel Insignia wordt aangegeven dat sneeuwkettingen alleen op de voorwielen mogen worden gebruikt. Het gebruik van sneeuwkettingen, met schakel met een maximale schakeldikte van 10mm, is toegestaan op de bandenmaten 215/60 R16, 215/55 R17, 225/55 R17 en 235/45 R18. Voor de 245/45 R18 kunnen sneeuwkettingen worden gebruikt die maximaal 7mm aan ruimte in nemen achter de band.

Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Opel Insignia om het aanbod sneeuwkettingen voor de Opel Insignia te bekijken:

Sneeuwkettingen voor de Opel Insignia II (2017+)
In het instructieboekje op pagina 278 van de Insignia II valt op te maken dat sneeuwkettingen uitsluitend op de voorwielen zijn toegestaan. Opel adviseert altijd kettingen met fijne schakels te gebruiken waardoor het loopvlak en de binnenkanten (inclusief kettingslot) met niet meer dan 10 mm toenemen. Er wordt aangegeven dat sneeuwkettingen, op basis van deze specificaties, alleen zijn toegestaan op de bandenmaten 215/60 R16, 215/55 R17, 225/55 R17 en 235/45 R18.

Volgens de specificaties van König kunnen voor de bandenmaten 235/50 R18 en 245/45 R18 de sneeuwkettingen CB-7 en K-Slim worden gebruikt welke slechts 7mm aan ruimte in nemen. Voor de 245/35 R20 adviseert König het gebruik van loopvlaksneeuwkettingen.

Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten om het aanbod sneeuwkettingen voor de Opel Insignia II te bekijken:

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder of ander model dan de genoemde generaties? Maak dan gebruik van onze adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast. Voor sommige winterbanden gelden afwijkende adviezen. Deze treft u ook in de onderstaande adviesmodule.

König sneeuwkettingen adviesmodule

Disclaimer
De aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Opel Insignia en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen worden met de grootste zorg nagelopen. Ondanks ons streven kan het zijn dat door snelle technologische ontwikkelingen het voorkomt dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date zijn. Voordat u sneeuwkettingen aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / de gebruikershandleiding van uw Opel raad te plegen over het gebruik van sneeuwkettingen. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.