De Kia Stonic is een compacte cross-over SUV die moet concurreren met de Renault Captur, Mazda CX-3, Opel Mokka, Opel Crossland X en Nissan Juke. Het model is geintroduceerd in 20127. Deze sportieve cross-over is een heerlijke wagen om mee op wintersport te gaan. Rijdt u door landen waar een sneeuwkettingenplicht geldt? Dan bent u verplicht passende sneeuwkettingen mee te hebben.

Maar welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Kia Stonic? En moeten ze nou voor of achter worden gemonteerd? Op de Kia Stonic, net als vele andere auto’s, zijn er verschillende winterbandenmaten beschikbaar. Omdat elke bandenmaat een bepaalde ruimte in neemt onder uw wielkast en hier ook voldoende ruimte moet zijn voor sneeuwkettingen, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwkettingen te vinden. Maar niet op Sneeuwkettingen4u! In onze online shop voor sneeuwkettingen hebben wij de meest gebruikte bandenmaten voor u bij elkaar gezocht en geven wij aan welke sneeuwkettingen hierop gemonteerd mogen worden.

De Kia Stonic is een relatief lichte SUV, met het hoge gewicht van een SUV hoeft dus géén rekening te worden gehouden. In het instructieboekje van de nieuwste generatie Kia Stonic wordt aangegeven sneeuwkettingen te mogen monteren die maximaal 12mm aan ruimte in nemen. Op de bandenmaten 205/55 R17 en 205/45 R17 mogen alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gebruikt.

Sneeuwkettingen voor de Kia Stonic
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Kia Stonic om het aanbod sneeuwkettingen voor de Kia Stonic te bekijken:

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Kia Stonic en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Kia hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.

Foto : (c)2018 Yngwie Scheerlinck