De Jaguar E-Pace is een schitterende, sportieve SUV van Jaguar. Voor uw Jaguar E-Pace geldt dat in landen met een sneeuwkettingenplicht, u goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen bij u moet hebben. Het niet meenemen van sneeuwkettingen kan leiden tot een boete tot maar liefst € 5000,-. Maar belangrijker nog, bij winterse wegomstandigheden verbeteren sneeuwkettingen niet alleen de grip, maar ook het remgedrag. Veiligheid boven alles dus. Zorg er dus voor dat u passende sneeuwkettingen mee heeft.

Wist u dat het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen schade kan veroorzaken aan vitale onderdelen van uw auto zoals de remleidingen, ABS en ESP systemen? Wanneer u ze nodig heeft is het van belang dat er voldoende ruimte is voor de montage van de sneeuwkettingen. Deze zogenoemde wielkastruimte, is de ruimte tussen de achterkant van het wiel en de wielkast.

Maar welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Jaguar E-Pace? En moeten sneeuwkettingen op de voor- of achterwielen worden geplaatst? Op de E-Pace, net als vele andere auto’s, zijn er verschillende winterbandenmaten beschikbaar. Omdat elke bandenmaat een bepaalde ruimte in neemt binnen de wielkast en hier ook voldoende ruimte moet zijn voor sneeuwkettingen, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwkettingen te vinden. Maar niet op Sneeuwkettingen4u!

In de gebruikershandleiding van de nieuwste Jaguar E-Pace wordt aangegeven dat er alleen “halve” sneeuwkettingen – ook wel loopvlak sneeuwkettingen genoemd – mogen worden gebruikt op de volgende bandenmaten 235/65 R17, 235/60 R18, 235/55 R19 en 245/45 R20. Omdat de Jaguar in principe een voorwiel aangedreven auto is, echter de meeste modellen worden uitgeleverd met vierwielaandrijving, adviseren wij het gebruik van de sneeuwkettingen op de voorwielen. In het instructieboekje worden er geen restricties gegeven op het gebruik op de voor- of achterwielen. Jaguar zelf verkoopt de König K-Summit XXL loopvlaksneeuwkettingen onder de noemer T4A11438 voor € 653,40. Gelukkig kan dat via Sneeuwkettingen4u een stuk goedkoper.

Sneeuwkettingen voor de Jaguar E-Pace
Bij Sneeuwkettingen4u zijn voor de Jaguar E-Pace de volgende bandenmaten bekend. Klik op uw bandenmaat in het onderstaande overzicht om de geschikte sneeuwkettingen te tonen.

Staat de bandenmaat van uw Jaguar E-Pace er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
De aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Jaguar E-Pace en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen worden met de grootste zorg nagelopen. Ondanks ons streven kan het zijn dat door snelle technologische ontwikkelingen het voorkomt dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date zijn. Voordat u sneeuwkettingen aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / de gebruikershandleiding van uw Jaguar raad te plegen over het gebruik van sneeuwkettingen. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.