De Mercedes-Benz S-klasse is de ultra-luxe personenwagen van Mercedes. In de 11e generatie S-klasse, de W222, kreeg in 2018 een facelift. Ook keerde de schitterende S-klasse coupé terug. Ook is er een cabrio versie beschikbaar. De topuitvoeringen van de S-klasse, de S500 en de S600, worden als ultra-luxe Mercedes-Maybachs verkocht. Voor deze luxe wagens zijn ook sneeuwkettingen geen overbodige luxe in winterse omstandigheden.

Omdat de Mercedes S-klasse diverse uitvoeringen heeft en is uitgevoerd wordt met diverse bandenmaten, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwketting te selecteren. Om u te helpen hebben wij als Sneeuwkettingen4u de meest voorkomende bandenmaten voor de Mercedes S-klasse op deze pagina verzameld. Onderstaand vindt u een lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Mercedes S-klasse. Voor bandenmaten breder dan 245 adviseren wij loopvlaksneeuwkettingen te nemen vanwege de kleine binnenspeling. Vergeet bij het selecteren van uw sneeuwkettingen ook niet te letten op een goede velgenbescherming bij het gebruik van de kettingen.

Sneeuwkettingen voor de Mercedes S-klasse
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Mercedes S-klasse om het aanbod sneeuwkettingen voor de Mercedes S-klasse te bekijken:

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Mercedes-Benz S-Klasse en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Mercedes-Benz hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.