Sneeuwkettingen4u heeft een groot assortiment aan sneeuwkettingen in alle soorten en maten, en deze sneeuwkettingen zijn ook nog eens zeer voordelig geprijsd. Wij leveren sneeuwkettingen van topmerken zoals Maggi, RUD, Spikes Spider en Husky. Omdat de Audi Q2 net als vele andere auto’s wordt uitgevoerd met verschillende bandenmaten, is het soms lastig om de juiste sneeuwketting te vinden. Maar wij als Sneeuwkettingen4u helpen u graag, en hebben daarvoor op deze pagina de meest voorkomende bandenmaat voor de Audi Q2 verzameld en daarbij natuurlijk de geschikte sneeuwketting.

In het instructieboekje valt te lezen dat Audi alleen fine-mesh sneeuwkettingen adviseert welke niet meer dan 0.53 inch (13.5 mm) aan hoogte toevoegen. Daarnaast geeft Audi aan dat niet op elke band/velgcombinatie sneeuwkettingen kunnen worden gebruikt. Ze adviseren contact op te nemen met de Audi dealer om na te gaan op welke bandenmaat er sneeuwkettingen mogen worden gemonteerd. Dat adviseren wij dan ook van harte. In samenwerking met König en RUD hebben wij een overzicht gemaakt van de bandenmaten waarop 10mm sneeuwkettingen mogen worden gemonteerd. Voor de grootste bandenmaat, 215/50 R18, adviseren wij het gebruik van loopvlaksneeuwkettingen. Door het geringe gewicht van de Q2 kunnen sneeuwkettingen voor gewone personenwagens geplaatst.

Sneeuwkettingen voor de Audi Q2
Voor de nieuwste generatie Audi Q2 (2017+) zijn de onderstaande bandenmaten bekend. Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst om het aanbod sneeuwkettingen voor de Audi Q2 te bekijken:

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Onze aanbeveling

Goedkoopste keuze

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Audi Q2 en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Audi hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.