De Skoda Karoq is een populaire compacte SUV die sinds 2017 wordt geproduceerd. Met zijn hoge zit en ruime achterbank is dit een prima wintersportauto. Voor de Karoq, met eventuele vierwielaandrijving, geldt ook de sneeuwkettingenplicht en heeft u dus goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen nodig.

Wist u dat het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen schade kan veroorzaken aan vitale onderdelen van uw auto zoals de remleidingen, ABS en ESP systemen? Zorg er dus voor dat u de juiste sneeuwketting voor uw Karoq mee heeft. Als u ze nodig heeft moeten ze wel mogen worden gemonteerd. Omdat niet alle sneeuwkettingen mogen worden toegepast hebben wij dat voor u uitgezocht en per bandenmaat voor u samengevat.

Bandenmaten en sneeuwkettingenrestricties
Op Sneeuwkettingen4u zijn er voor deze nieuwe Karoq zeven bandenmaten bekend. In het handleiding staat aangegeven dat op de bandenmaat 215/60 R16 sneeuwkettingen mogen worden gebruikt die maximaal 13 mm aan ruimte in nemen aan de achterkant. Op de bandenmaten 225/60 R16, 215/55 R17, 225/55 R17 en 225/50 R18 adviseren wij het gebruik van sneeuwkettingen voor light SUVs met een maximale binnenspeling van 7mm. Op de bandematen 225/45 R19 en 245/40 R19 kunnen alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd.

Sneeuwkettingen voor de Skoda Karoq
Bij Sneeuwkettingen4u zijn voor de Karoq de volgende bandenmaten bekend. Skoda geeft aan dat sneeuwkettingen op de voorwielen moeten worden gemonteerd. Neem dus deze bandenmaat. Klik op uw bandenmaat in het onderstaande overzicht van uw light SUV om de geschikte sneeuwkettingen te tonen.

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaten, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Skoda Karoq en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Skoda hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.