De Tesla Model 3 is met kop en schouders de meest populaire elektrische lease auto van dit wintersportseizoen. De innovatieve Tesla van Elon en consorten is dan ook niet meer weg te denken van de Nederlandse snelwegen. Ondanks zijn beperkte actieradius is een wintersport bestemming met ergens in het midden een tussenstop van een klein uurtje een manier om uitgerust en uitermate comfortabel uw wintersport bestemming te bereiken. En met zoveel newtonmeter aan trekkracht, speciale wintersoftware / rijmodus, vierwieraandrijving en een goede set winterbanden bent u ook met een Tesla verplicht passende sneeuwkettingen bij u te hebben op de Duitse en Oostenrijkse snelwegen.

Speciaal voor de Tesla Model 3 hebben wij de geschikte sneeuwkettingen voor u geselecteerd. Op de Model 3 kunt u namelijk niet zo maar elke sneeuwketting monteren. Met een ledig gewicht dat tegen de 1700 kg aan tikt (afhankelijk van uw model) en een beperkte binnenspeling tussen het wiel en de wielkast als gevolg van de elektromotoren adviseren is het beschikbare aanbod beperkter maar zeker niet gering. Om de juiste sneeuwkettingen te vinden dient u uw bandenmaat te weten. Wij hebben voor u alvast de juiste filters ingesteld om ervoor te zorgen dat u niet de verkeerde sneeuwkettingen koopt.

Sneeuwkettingen voor de Tesla Model 3

Op de Tesla Model 3 met de bandenmaten 235/45 R18 en 235/40 R19 is 9mm aan beschikbare ruimte tussen het wiel en de wielkast aanwezig voor de bevestiging van sneeuwkettingen. In het instructieboekje van Tesla wordt hierop de König CG-9 (SmartFit) sneeuwkettingen aanbevolen. Deze is speciaal getest met Tesla.

Tesla adviseert hierbij de CG-9 103, echter op de sticker van de 103 staan niet de bandenmaten 235/45 R18 en 235/40 R19. Op de CG-9 102 serie staan deze wel. Konig heeft bij ons aangegeven dat beide versies passen, dit hebben wij geverifieerd bij enkele gebruikers, dus zowel de 102 en 103 zijn geschikt.

Op de bandenmaat 235/35 R20 mogen alleen zogenoemde loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd omdat er geen beschikbare wielkastruimte is. Tesla adviseert hiervoor zelf de König K-Summit.

Sneeuwkettingen op uw Tesla Model 3 monteert u altijd op de achterwielen.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat onze aanbevelingen van het gebruik van sneeuwkettingen op uw Tesla Model 3 met betrekking tot de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet onze aanbeveling niet altijd up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw autofabrikant hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.