De Tesla Model 3 is met kop en schouders de meest populaire elektrische lease auto van dit wintersportseizoen. De innovatieve Tesla van Elon en consorten is dan ook niet meer weg te denken van de Nederlandse snelwegen. Ondanks zijn beperkte actieradius is een wintersport bestemming met ergens in het midden een tussenstop van een klein uurtje een manier om uitgerust en uitermate comfortabel uw wintersport bestemming te bereiken. En met zoveel newtonmeter aan trekkracht, speciale wintersoftware / rijmodus, vierwieraandrijving en een goede set winterbanden bent u ook met een Tesla verplicht passende sneeuwkettingen bij u te hebben op de Duitse en Oostenrijkse snelwegen.

Speciaal voor de Tesla Model 3 hebben wij de geschikte sneeuwkettingen voor u geselecteerd. Op de Model 3 kunt u namelijk niet zo maar elke sneeuwketting monteren. Met een ledig gewicht dat tegen de 1700 kg aan tikt (afhankelijk van uw model) en een beperkte binnenspeling tussen het wiel en de wielkast als gevolg van de elektromotoren adviseren is het beschikbare aanbod beperkter maar zeker niet gering. Om de juiste sneeuwkettingen te vinden voor uw Tesla model 3 dient u uw bandenmaat te weten. Wij hebben voor u alvast de juiste filters ingesteld om ervoor te zorgen dat u niet de verkeerde sneeuwkettingen koopt.

Sneeuwkettingen voor de Tesla Model 3

Op de Tesla Model 3 met de bandenmaten 235/45-18 en 235/40-19 is 7mm aan beschikbare ruimte tussen het wiel en de wielkast aanwezig voor de bevestiging van sneeuwkettingen. Volgens het instructieboekje van Tesla kunnen hier o.a. de Pewag Servo Sport RSS, König K-Slim en König CB-7 sneeuwkettingen op worden gemonteerd. Omdat de Tesla Model 3 behoorlijk zwaar is en veel koppel heeft, raden wij het gebruik van sneeuwkettingen voor normale personenwagens, zoals de Pewag Servo Sport RS(S), K-Slim en CB-7 echter af. Om het hoge gewicht en de flinke koppel en tractie te kunnen verdragen adviseren wij hier sneeuwkettingen op die geschikt zijn voor SUVs en maximaal 7mm aan ruimte in nemen. Daarmee komt u automatisch bij de loopvlaksneeuwkettingen terecht. Ook op de bandenmaat 235/35-20 mogen alleen zogenoemde loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd omdat er geen beschikbare wielkastruimte is. Sneeuwkettingen op uw Tesla Model 3 monteert u altijd op de achterwielen.

Klik op uw bandenmaat om een overzicht te krijgen van de beschikbare sneeuwkettingen voor uw Tesla Model 3:

Tesla Model 3 sneeuwkettingen

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat onze aanbevelingen van het gebruik van sneeuwkettingen op uw Tesla Model 3 met betrekking tot de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet onze aanbeveling niet altijd up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw autofabrikant hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.