U wilt sneeuwkettingen voor uw BMW X5. Sneeuwkettingen4U biedt een uitgebreid assortiment aan met topkwaliteit sneeuwkettingen tegen zeer voordelige tarieven, waarvan een groot gedeelte geschikt voor de BMW X5. Voor de BMW X5 zijn er verschillende sneeuwkettingen verkrijgbaar van verschillende bekende merken zoals RUD, König, Weissenfels, Maggi en Spikes Spider. Omdat de BMW X5 wordt uitgevoerd met verschillende bandenmaten, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwketting te vinden. Zeker omdat er op de X5, bij de grotere bandenmaten, te weinig ruimte is om een traditionele sneeuwketting te kunnen monteren. Tevens dient de sneeuwketting geschikt te zijn om het gewicht en de tractie van de krachtige motor te kunnen verdragen. Om u te helpen bij het vinden van die juiste sneeuwkettingen heeft Sneeuwkettingen4U de meest voorkomende bandenmaten voor de BMW X5 op deze pagina op een rijtje gezet.

Sneeuwkettingen voor de BMW X5
Volgens opgave van BMW kan op de X5 met bouwjaar 2019 alleen op de 255/55 R18 (12mm), 265/50 R19 en 275/45 R20 bandenmaten traditionele sneeuwkettingen worden gemonteerd. Op de overige bandenmaten wordt geadviseerd loopvlaksneeuwkettingen te monteren in verband met het gebrek aan ruimte tussen de achterkant van het wiel en de wielkast. Kies uw bandenmaat (van de achterwielen) uit de onderstaande lijst met meest bandenmaten voor de BMW X5 om het aanbod sneeuwkettingen dat geschikt is voor de BMW X5 te bekijken:

In het handleiding van de X5 uit 2019 geeft BMW aan dat sneeuwkettingen alleen op de achterwielen mogen worden gemonteerd.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de BMW X5 en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw BMW hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.