Al weer ruim 20 jaar (1998) geleden werd de eerste Ford Focus gelanceerd met een gedurfde vormgeving. Na deze periode zijn er diverse facelifts en nieuwe generaties gepresenteerd. In 2011 zag de derde generatie van de Focus het levenslicht. In 2015 kreeg deze een facelift en werd hierbij ook het onderstel aangepakt. De laatste generatie (MK4) uit 2018 is nog steeds erg populair. Deze fijne allrounder, met een prettige besturing en een sportieve wegligging, is beschikbaar in een vijfdeurs hatchback, vierdeurs sedan en een stationwagon.

Welk model Focus u ook rijdt voor het ontspannen en veilig rijden naar de wintersportbestemming zijn passende sneeuwkettingen een vereist. Maar welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Ford Focus? Omdat de Focus net als vele andere auto’s wordt geproduceerd met diverse bandenmaten, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwkettingen te vinden. Op Sneeuwkettingen4u hebben wij de meest gebruikte bandenmaten bij elkaar gezocht en geven wij aan welke sneeuwkettingen hierop gemonteerd mogen worden.

Ford adviseert bij de Ford Focus uit 2015 – 2018 alleen gebruik te maken van sneeuwkettingen met kleine schakels van ca. 10 mm. Bij sommige bandenmaten is het advies om maximaal 7 mm als binnenspeling te hanteren. Tevens adviseert Ford alleen sneeuwkettingen op de voorwielen te monteren.

Bij Sneeuwkettingen4u zijn er voor de nieuwste generatie, vanaf 2018, Ford Focus vier bandenmaten bekend. Op de bandenmaten 195/65 R16, 205/60 R16 en 215/50 R17 wordt door Ford aangegeven dat er 7mm aan beschikbare ruimte is tussen de achterkant van het wiel en de wielkast, de zogenoemde wielkastruimte. Hier mogen dus alleen sneeuwkettingen op gemonteerd worden die maximaal 7mm aan ruimte in nemen. Voor de grootste bandenmaat, 235/40 R18, geldt dat hiervoor te weinig wielkastruimte is. Hier mogen alleen loopvlaksneeuwkettingen op worden gemonteerd.

Sneeuwkettingen voor de Ford Focus
Bij Sneeuwkettingen4u zijn de onderstaande bandenmaat configuraties bekend. Klik op uw bandenmaat om de geschikte sneeuwkettingen te tonen.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Ford Focus en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Ford hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.