Sneeuwkettingen voor de Ford Focus


Sneeuwkettingen voor de Ford Focus
Veilig online sneeuwkettingen kopen bij Sneeuwkettingen4U!

Sneeuwkettingen voor de Ford Focus

Wij als Sneeuwkettingen4U bieden u een groot assortiment aan topkwaliteit sneeuwkettingen, en dat ook nog eens tegen zeer voordelige prijzen. Voor de Ford Focus is er een divers aanbod van bekende sneeuwketting merken zoals RUD, Husky en Spikes Spider. De Ford Focus is net als vele andere Fords uitgevoerd met diverse bandenmaten. Daardoor kan het lastig zijn om de juiste sneeuwketting voor uw Ford Focus te selecteren. Om het selecteren van de juiste sneeuwketting gemakkelijker te maken heeft Sneeuwkettingen4u de meest voorkomde bandenmaten van de Ford Focus naast elkaar gezet.

Sneeuwkettingen voor de Ford Focus
Ford adviseert bij de Ford Focus uit 20015 alleen gebruik te maken van sneeuwkettingen met kleine schakels van ca. 10 mm. Bij sommige bandenmaten is het advies om maximaal 7 mm als binnenspeling te hanteren. Tevens adviseert Ford alleen sneeuwkettingen op de voorwielen te monteren.

Op basis van deze specificaties zouden bij sommige bandenmaten de Husky Butzi prima kunnen passen, maar voor sommige banden maten, metname de wat bredere banden, zouden de RUD Hybrid een betere oplossing zijn. Tevens bieden deze een betere bescherming voor uw eventuele lichtmetalen velgen.

Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Ford Focus om het aanbod sneeuwkettingen voor de Ford Focus te bekijken:

Bij de nieuwere Ford Focus auto’s (2017+) passen er niet vaak sneeuwkettingen op de banden. Op deze twee maten passen kettingen.

Voor andere maten bevelen wij loopvlak sneeuwkettingen aan. Bijvoorbeeld de RUD Centrax sneeuwkettingen of de Maggi Trak Auto.

Let op : controleer altijd het instructieboekje van uw Ford Focus op het gebruik van sneeuwkettingen. Geeft het instructieboekje aan dat er geen sneeuwkettingen mogen worden toegepast? Dan betekent dit meestal dat er alleen loopvlak sneeuwkettingen gemonteerd mogen worden. Kies dan niet voor de standaard sneeuwkettingen maar voor bijvoorbeeld de RUD Centrax sneeuwkettingen, deze zijn gemaakt voor auto’s met weinig ruimte in de wielkast. Het gebruik van normale sneeuwkettingen kunnen onderdelen van uw Ford Focus zoals remleidingen beschadigen. Raadpleeg dus altijd het instructieboekje van uw auto op het gebruik van sneeuwkettingen.

Heeft u een afwijkende bandenmaat? Of twijfelt u over welke banden maat u heeft? Kijk dan vooral even op de zijkant van uw band, het is zo gebeurd, en niets is zo vervelend als vast komen te staan in de sneeuw door de verkeerde sneeuwkettingen. Vul uw bandenmaat in bovenaan in de sneeuwketting zoeker en u krijgt alle sneeuwkettingen te zien die qua bandenmaat passen op uw Ford focus.