De Tesla Model X is een volledig elektrische SUV die sinds 2016 leverbaar is in Nederland. De Model X is beschikbaar in diverse uitvoeringen en accupakketen en is hiermee een uitstekende wintersportauto. Maar ook met zoveel trekkracht, speciale wintersoftware en rijmodus, vierwieraandrijving en een goede set winterbanden, geldt ook voor de Model X de sneeuwkettingenplicht en heeft u goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen nodig.

Maar welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Tesla Model X? En monteer je de sneeuwkettingen nou op de voor of achterwielen bij een Tesla Model X? Omdat de SUV, net als vele andere auto’s, wordt uitgeleverd met diverse winterbanden, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwkettingen te vinden. Op Sneeuwkettingen4u hebben wij de meest gebruikte bandenmaten bij elkaar gezocht en geven wij aan welke sneeuwkettingen hierop gemonteerd mogen worden.

Op Sneeuwkettingen4u zijn er voor deze model X zes bandenmaten bekend. Op alle bandenmaten adviseren wij het gebruik van loopvlaksneeuwkettingen voor SUVs. Het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen kan schade aan de remleidingen, ABS en ESP systemen veroorzaken. Zorg dus voor de juiste sneeuwketting voor uw Model X. U monteert de sneeuwkettingen op de achterwielen. Om de juiste sneeuwkettingen te vinden voor uw Tesla Model X dient u uw bandenmaat te weten. Wij hebben voor u alvast de juiste filters ingesteld om ervoor te zorgen dat u niet de verkeerde sneeuwkettingen koopt.

Sneeuwkettingen voor de Tesla Model X

Voor de Tesla Model X geldt dat op alle bandenmaten alleen zogenoemde loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Je zou het niet verwachten maar er is te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel in de wielkast om traditionele sneeuwkettingen te kunnen monteren. Voor een veilige reis naar het wintersportgebied zijn loopvlaksneeuwkettingen voor SUVs dus een vereiste.

Klik op uw bandenmaat van uw achterwielen om een overzicht te krijgen van de beschikbare sneeuwkettingen voor uw Tesla Model X:

Op de standaard wielen van de Tesla Model X worden wielbouten gebruikt met een wieldopmaat van 21. De standaard meegeleverde adapters op de loopvlaksneeuwkettingen passen hier dus op. Voor het monteren van de sneeuwkettingen dient u de afdekkapjes op de moeren te verwijderen. Dat kan met het gereedschap dat wordt meegeleverd met de sneeuwkettingen, echter wij adviseren dat te doen met het gereedschap dat is meegeleverd met uw Tesla (zwart, U-vormig stukje gereedschap, ongeveer 5 cm lang).

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat onze aanbevelingen van het gebruik van sneeuwkettingen op uw Tesla Model X met betrekking tot de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet onze aanbeveling niet altijd up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van Tesla hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.