De eerste Volkswagen Polo stamt alweer uit 1975 en werd toen gemaakt op de basis van de identieke Audi 50. In 2009 kwam de 5e generatie op de markt die in 2014 nog een aantrekkelijke facelift kreeg. De nieuwste generatie Polo (VI) stamt uit 2017 en blijft één van de populairste hatchbacks uit B-segment. Een fijne compacte wagen die makkelijk zijn weg weet te vinden naar een gezellig wintersportdorp.

Welke sneeuwkettingen gebruik ik op de Volkswagen Polo?
Voor het vervoer naar uw wintersportbestemming heeft u op de Volkswagen Polo goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen nodig. Maar welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Polo? Op de Polo zijn diverse winterbanden verkrijgbaar, ieder met zijn eigen beperking, waardoor het lastig kan zijn om de juiste sneeuwkettingen te vinden. Op Sneeuwkettingen4u hebben wij de meest gebruikte bandenmaten bij elkaar gezocht en geven wij aan welk type sneeuwkettingen hierop gemonteerd mogen worden.

Voor de nieuwste generatie Volkswagen Polo zijn bij ons vijf bandenmaten bekend. Op de bandenmaten 185/70 R14, 185/65 R15 en 185/60 R16 is genoeg ruimte beschikbaar voor het monteren van standaard sneeuwkettingen die maximaal 9mm aan ruimte achter de band innemen. Op de 195/55 R16 bandenmaat is deze ruimte alsgevolg van de breedte van de band beperkter. Hier mogen alleen sneeuwkettingen op die maximaal 7mm aan ruimte innemen. Voor de grootste bandenmaat, 215/45 R17, is onvoldoende ruimte aanwezig voor het monteren van traditionele sneeuwkettingen. Op deze bandenmaat mogen er alleen loopvlaksneeuwkettingen op worden gelegd. Het gebruik van verkeerde of te grote sneeuwkettingen kan vitale onderdelen van uw Polo beschadigen. Wees hier dus goed op bedacht.

Sneeuwkettingen voor de Volkswagen Polo (2017+)
Bij Sneeuwkettingen4u zijn de onderstaande bandenmaatconfiguraties bekend. Klik op uw bandenmaat om de geschikte sneeuwkettingen te tonen. U monteert de sneeuwkettingen op de voorwielen. Neem dus deze bandenmaat.

Staat uw bandenmaat niet in de bovenstaande lijst? Controleer dan extra goed of er sneeuwkettingen op die bandenmaat mogen worden gemonteerd door uw instructieboekje / handleiding te raadplegen. Eén ding staat vast, traditionele en goedkopere sneeuwkettingen mogen hier absoluut niet op.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Volkswagen Polo en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Volkswagen hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.