Sneeuwkettingen voor SUVs

Bent u op zoek naar Sneeuwkettingen voor SUVs? Dan zit u goed op Sneeuwkettingen4u. Wij hebben sneeuwkettingen van de merken RUD, Spikes Spider, Maggi Trak, Weissenfels, Pewag en Husky tegen zeer scherpe prijzen.

Bovendien worden alle bestellingen die zijn geplaatst op werkdagen voor 15:00 de volgende dag nog geleverd, zowel in Nederland als België. En dat zonder verzendkosten! Koop daarom uw sneeuwkettingen voor SUVs bij Sneeuwkettingen4u!

Resultaat 1–65 van de 9223372036854775807 resultaten wordt getoond

Over sneeuwkettingen en uw SUV

De Sports Utility Vehicle (SUV) is de ideale reisgenoot naar een wintersport bestemming. Dankzij hun rechte en hoge zit, hoge mate van comfort en grote kofferbakken en laadruimte komt uitgerust aan op uw wintersport bestemming. In de laatste kilometers wordt de kans op hevige sneeuwval steeds groter. U bent blij dat u de beschikking heeft over een 4-wielaangedraven monster maar de bergpas komt en mag u niet op zonder sneeuwkettingen. Ook voor terreinwagens zoals de Jeep, Land Rover Defender of een G-Klasse geldt de sneeuwkettingenplicht. steeds zijn speciale sneeuwkettingen nodig.

Voor uw SUV zijn speciale sneeuwkettingen nodig. Of u nou een luxury SUV heeft zoals een Porsche Cayenne, Range Rover Sport of BMW X5 of juist een compact SUV zoals de Volkswagen Tiguan, Nissan Qashqai of Ford Kuga, al deze wagens hebben een ledig gewicht boven de 1250 kg en nodigen uit om zo veel mogelijk mee te nemen op de wintersportbestemming. Omdat SUVs veelal een zwaarder gewicht hebben dan normale personenwagens en grotere banden hebben moeten de sneeuwkettingen hierop worden afgestemd. Dit stelt extra eisen aan de sneeuwketting omdat deze groter zijn en een hoger gewicht moeten kunnen verdragen. Sneeuwkettingen voor dit type voertuig hebben meestal een 16 mm schakel en kunnen ruim 2500 kg aan gewicht verdragen. Dit in tegenstelling tot de sneeuwkettingen met kleinere schakels.

In het bovenstaande overzicht staan alle sneeuwkettingen die te gebruiken zijn op SUVs, campers en zwaarde personenwagens. Naast de geschiktheid voor SUVs moet u bij de aanschaf van sneeuwkettingen ook letten op bandmaat. Met behulp van onze filters kunt u direct de geschikte sneeuwkettingen vinden voor uw bandenmaat. Het is tevens belangrijk de beschikbare binnenspeling, ook wel wielkastruimte genoemd, te controleren. De sneeuwkettingen moeten dus niet alleen passen op uw bandenmaat, het gewicht kunnen verdragen van uw voertuig, maar dienen tevens te voldoen binnen de marges van de wielkastruimte. Veelal is deze maximaal 16 mm. Controleer dit altijd in het instructieboekje van uw auto. Staat er in het instructieboekje dat er geen sneeuwkettingen passen op uw bandenmaat? Of dat u geen 16 mm aan binnenspeling heeft? Dan passen de goedkopere sneeuwkettingen met een 16mm schakel helaas niet. Dan heeft u zogenoemde loopvlaksneeuwkettingen voor SUVs nodig. Ook deze kunt u kopen op Sneeuwkettingen4u. Aan de linkerkant - of bij mobiel bovenaan - kunt u gebruik maken van onze handige filteropties. Ook hebben we voor de meeste autos extra uitleg met betrekking tot het gebruik en advies van de sneeuwkettingen.

Heeft u vragen of weet u niet zeker welke sneeuwkettingen passen op de winterbanden van uw SUV? Neem dan gerust contact met ons op voor een passend advies.