Op zoek naar sneeuwkettingen voor uw Audi Q5? Ook een Audi Q5 moet verplicht sneeuwkettingen aan boord hebben. Ook al gaat u met uw Quattro uitvoering als een speer veilig en gemakkelijk door de sneeuw ook u kunt vast komen te staan. 

Sneeuwkettingen4u heeft een enorm breed assortiment aan allerlei sneeuwkettingen, bij ons zijn deze sneeuwkettingen ook nog eens zeer voordelig geprijsd. In ons assortiment komt u vele bekende merken als RUD, husky en Spikes Spider tegen. Omdat de Audi Q5 net als vele andere auto’s wordt uitgevoerd met verschillende bandenmaten, is het soms lastig om de juiste sneeuwketting te vinden. Maar wij als Sneeuwkettingen4u helpen u graag, en hebben daarvoor op deze pagina de meest voorkomende bandenmaat voor de Audi Q5 verzameld en daarbij natuurlijk de bijhorende sneeuwketting.

Op pagina 340 van het instructieboekje van de Audi Q5 (bouwjaar 2018+) valt af te lezen dat alleen fine-mesh sneeuwkettingen mogen worden gemonteerd op de achterwielen. Deze fine-mesh sneeuwkettingen mogen een maximale wielkastruimte in nemen van 13.5mm. De König XG-12 Pro sneeuwkettingen worden door Audi vaak geadviseerd. Op basis van deze specificaties opgegeven door Audi hebben wij de bijpassende sneeuwkettingen voor u erbij gezocht. Let daar dus bij op dat u deze alleen op de achterwielen monteert. Op de voorwielen is te weinig ruimte om sneeuwkettingen te monteren. Gelukkig is de Q5 vierwiel aangedreven.

Sneeuwkettingen voor de Audi Q5
Kies uw bandenmaat (van de achterwielen) uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Audi Q5 om het aanbod sneeuwkettingen voor de Audi Q5 te bekijken:

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Audi Q5 en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Audi hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.