Wanneer er in uw instructieboekje van uw auto staat vermeldt dat er geen sneeuwkettingen of alleen enkelzijdige sneeuwkettingen mogen worden toegepast, dan betekent dit dat er alleen zogenoemde loopvlak sneeuwkettingen gemonteerd mogen worden. Het is dus in een dergelijk geval wel degelijk mogelijk om sneeuwkettingen te monteren, dit dienen dus alleen de speciale loopvlaksneeuwkettingen te zijn. Deze sneeuwkettingen worden op het loopvlak van de band gemonteerd en hebben dus geen ruimte achter het wiel nodig. Iets waar bij vooral nieuwere modellen en plug-in hybrides steeds minder ruimte is.

Op Sneeuwkettingen4u hebben wij loopvlak sneeuwkettingen van de merken RÜD, Weissenfels, Maggi Trak, König en Spikes Spider. Genoeg keuze dus. En ook nog eens scherp geprijsd. Wij bieden hierop zelfs een laagste prijsgarantie. Hieronder leggen wij kort uit wat de voor- en nadelen zijn van het gebruik van deze bijzondere sneeuwkettingen.

De voordelen van loopvlak sneeuwkettingen
Loopvlaksneeuwkettingen hebben een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van “traditionele” sneeuwkettingen. Over het algemeen zijn loopvlak sneeuwkettingen een stuk eenvoudiger en sneller te monteren. Ook is de kans op wiel- en velgschade bij deze sneeuwkettingen uitgesloten. Het allerbelangrijkste voordeel is dat de loopvlak sneeuwkettingen wel kunnen worden gebruikt bij auto’s met weinig tot geen binnenspeling – de ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast – zonder kans op schade aan uw voertuig. Dit is vaak van toepassing wanneer u een wat grotere velgmaat heeft. Met het gebruik van deze kettingen kunt u toch voldoen aan de wetgeving in diverse wintersport gebieden en volgt u de instructies van de fabrikant van uw voertuig.

Bij diverse modellen van Alfa Romeo, Audi, BMW, Ford, Opel, Renault en Volkswagen en bandenmaat configuraties mogen geen standaard sneeuwkettingen worden gemonteerd. Hiervoor zijn loopvlak sneeuwkettingen het beste alternatief. Zo kunt u ook met een auto met weinig binnenspeling veilig op reis! Of u nou een standaard personenwagen heeft met grotere velgen, een elektrische auto of SUV heeft, met dit type ketting komt u altijd zonder problemen op uw bestemming.

De nadelen

Er is eigenlijk maar 1 groot nadeel te noemen van de loopvlaksneeuwkettingen en dat is de prijs. Loopvlaksneeuwkettingen zijn over het algemeen duurder in vergelijk met de traditionele kettingen. Echter het gebruik van loopvlaksneeuwkettingen heeft vele voordelen, denk aan de snelle montage, ijsbrekers en hun andere technische voordelen. Bovendien kan het rijden met verkeerde sneeuwkettingen ernstige schade aan uw auto veroorzaken en dan bent u echt verder van huis. U moet er toch niet aan denken dat door het gebruik van de verkeerde sneeuwkettingen cruciale onderdelen van uw auto zoals remleidingen, de vering en andere kwetsbare onderdelen beschadigen en u komt stil te staan? Met een leaseauto bent u vaak ook zelf verantwoordelijk voor deze schade. Dit wilt u uzelf en uw medepassagiers niet aandoen. U bent verantwoordelijk voor de veilige reis naar uw favoriete wintersport bestemming, u wilt vertrouwd en zelfverzekerd op reis. En met de juiste sneeuwkettingen neemt u deze verantwoordelijkheid. Schaf deze dan ook gemakkelijk, snel en tegen de meest voordelige prijs aan op onze webshop. Het is zo gedaan.

Hier loopt de ketting over het loopvlak van de band

Hoe weet ik of ik loopvlaksneeuwkettingen nodig heb?
Wilt u weten of u loopvlaksneeuwkettingen nodig heeft? Dan adviseren wij u het instructieboekje van uw voertuig te controleren. In de handleiding wordt vaak aangegeven op welk type bandenmaten sneeuwkettingen mogen worden gebruikt en met welke schakeldikte. Staat uw huidige bandenmaat daar niet tussen, dan heeft u waarschijnlijk loopvlaksneeuwkettingen nodig. Aan de hand van het bouwjaar en de uitvoering van uw voertuig kunnen wij voor u controleren of u inderdaad deze kettingen nodig heeft.

Om zelf een indicatie te kunnen krijgen kunt u ook gebruik maken van onze sneeuwkettingen configurator. Wij hebben deze ontwikkeld in samenwerking met König. Krijgt u te zien dat er alleen de König K-Summit sneeuwkettingen beschikbaar zijn op uw auto en bandenmaat? Dan is er inderdaad te weinig beschikbare binnenspeling om de traditionele sneeuwketting te mogen monteren. Het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen kunnen onderdelen van uw auto zoals remleidingen, ABS en ESP ssystemen beschadigen. Controleer dit dus goed!

Mocht u nog vragen hebben over loopvlaksneeuwkettingen? Neem dan gerust contact met ons op.