Loopvlak sneeuwkettingen

Loopvlak sneeuwkettingen

Wanneer er in uw instructieboekje van uw auto staat vermeldt dat er geen sneeuwkettingen mogen worden toegepast, dan betekent dit meestal dat er alleen zogenoemde loopvlak sneeuwkettingen gemonteerd mogen worden. Het is dus in een dergelijk geval wel degelijk mogelijk om sneeuwkettingen te monteren, dit dienen dus alleen de speciale loopvlaksneeuwkettingen te zijn. Deze sneeuwkettingen worden op het loopvlak van de band gemonteerd en hebben dus geen ruimte achter het wiel nodig. Iets waar bij vooral nieuwere modellen en plug-in hybrides steeds minder ruimte is.

Op Sneeuwkettingen4U hebben wij loopvlak sneeuwkettingen van de merken RUD en Spikes Spider. Hieronder leggen wij kort uit wat de voor- en nadelen zijn van het gebruik van deze bijzondere sneeuwkettingen.

De voordelen van loopvlak sneeuwkettingen

Hier loopt de ketting over het loopvlak van de band

Loopvlaksneeuwkettingen hebben een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van “traditionele” sneeuwkettingen. Over het algemene zijn loopvlak sneeuwkettingen een stuk eenvoudiger en sneller te monteren te monteren. Ook is de kans op wiel en velg schade bij deze sneeuwkettingen een stuk kleiner. Het allerbelangrijkste voordeel is dat de loopvlak sneeuwkettingen wel kunnen worden gebruikt bij auto’s met weinig tot geen binnenspeling. Zodoende kunt u toch voldoen aan de wetgeving in diverse wintersport gebieden en Bij diverse modellen van Alfa Romeo, Audi, BMW, Ford, Opel, Renault en Volkswagen mogen geen standaard sneeuwkettingen worden gemonteerd. Hiervoor bieden loopvlak sneeuwkettingen van Spikes Spider of RUD het beste alternatief. Zo kunt u ook met een auto met weinig binnenspeling veilig op reis!

De nadelen

Er is eigenlijk maar 1 groot nadeel te noemen van de loopvlaksneeuwkettingen en dat is de prijs. Loopvlaksneeuwkettingen zijn over het algemeen fors duurder in vergelijk met de traditionele kettingen. Maar het rijden met verkeerde sneeuwkettingen kan ernstige schade aan uw auto veroorzaken en dan bent u echt verder van huis. U moet er toch niet aan denken dat u door het gebruik van de verkeerde sneeuwkettingen cruciale onderdelen van uw auto zoals remleidingen, vering en andere kwetsbare onderdelen beschadigd en komt stil te staan?

Om het prijs en kwaliteitsaspect te overbruggen biedt RUD al enige tijd een hybrid model. De RUD Hybrid is een sneeuwkettingen die wel op het loopvlak van de auto wordt gemonteerd maar wel iets van binnenspeling nodig heeft. Deze is zeer eenvoudig te monteren en is een stuk voordeliger dan de loopvlaksneeuwkettingen die geen enkele binnenspeling nodig hebben. Een zeer goed alternatief voor moderne auto’s en hun bereiders die veiligheid, snelle montage en comfort hoog op het wensenlijstje hebben staan.

Mocht u nog vragen hebben over loopvlaksneeuwkettingen? Neem dan gerust contact met ons op.