Op zoek naar sneeuwkettingen voor de Audi E-tron? Op sneeuwkettingen4u hebben wij de juiste sneeuwkettingen voor deze sportieve elektrische SUV van Audi. De Audi E-Tron wordt aangedreven door twee krachtige elektromotoren. Daarmee is het mogelijk om snel vanuit stilstand te versnellen, ook in de sneeuw. De elektrische vierwielaandrijving stelt echter ook speciale eisen aan het gebruik van sneeuwkettingen. Het gewicht van de SUV is behoorlijk, daar kunnen dus alleen sneeuwkettingen op met speciale en dikkere schakels.

De eerste Audi E-Tron was verkrijgbaar als de E-tron 55 quattro. Sinds november 2019 is ook de nieuwe E-tron 50 quattro leverbaar. In het instructieboekje valt te lezen dat er alleen sneeuwkettingen die maximaal 10.5mm ruimte aan ruimte in nemen in de wielkast, geschikt voor SUV’s, mogen worden toegepast op de bandenmaat 255/55 R19 (8J). De sneeuwkettingen moeten worden gemonteerd op de achterwielen. Voor de overige bandenmaten is er onvoldoende ruimte in de wielkast voor traditionele sneeuwkettingen voor SUVs met de eerder genoemde specificaties.

Op de bovenstaande bandenmaat adviseren wij bijvoorbeeld de Konig Easy-Fit voor SUVs. Op de overige bandenmaten mogen alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd die geschikt zijn voor zwaardere voertuigen zoals (elektrische) SUVs. Dit omdat er bij deze bandenmaat te weinig ruimte is om de dikkere sneeuwkettingen om de band heen te leggen zonder daarbij kans te lopen essentiele en vitale onderdelen van de auto te kunnen beschadigen.

Let op : sommige versies van de Audi E-Tron, zoals de E-Tron 55, hebben wielmoeren / wielbouten / wielschroeven met een korte kop (10 – 12mm). Deze zijn te kort om hier de adapters van de loopvlaksneeuwkettingen op te kunnen monteren. Controleer dit voordat u vertrekt en vraag uw garage deze te vervangen (1 stuk per wiel) met een traditionele wielbout met een normale kop.

Vanuit sneeuwkettingen4u adviseren wij één van de volgende drie loopvlaksneeuwkettingen voor de Audi E-Tron :

Voor iets kleinere velgmaten zou u ook kunnen kijken naar de König K-Summit XL voor SUVs.

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Audi E-Tron en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Audi hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.