De Mercedes-Benz GLC is een SUV die in 2019 een facelift (X253) heeft gekregen. Deze heerlijke wintersportauto is verkrijgbaar als GLC SUV en GLC Coupe. Ook voor Mercedes-Benz GLC klasse geldt dat in landen met een sneeuwkettingenplicht, u goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen bij u moet hebben. Het niet meenemen van sneeuwkettingen kan leiden tot een boete tot maar liefst € 5000,-. Maar belangrijker nog, bij winterse wegomstandigheden verbeteren sneeuwkettingen niet alleen de grip, maar ook het remgedrag. U doet er dus verstandig aan om de juiste sneeuwkettingen mee te hebben.

Het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen, of het verkeerde gebruik van sneeuwkettingen, kan schade veroorzaken aan belangrijke onderdelen van uw auto zoals de wielophanging, remleidingen, ABS en ESP systemen. Wanneer u ze nodig heeft is het van belang dat er voldoende ruimte is aan de achterkant van het wiel en de wielkast (wielkastruimte) voor de montage van de sneeuwkettingen. Tevens is het van belang dat u de sneeuwkettingen op de juiste wielen monteert.

Maar welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Mercedes-Benz GLC-klasse? En moeten sneeuwkettingen op de voor- of achterwielen worden geplaatst? Wij hebben het voor u uitgezocht. Op deze pagina treft u de meest gebruikte bandenmaten en hebben wij hierbij uitgezocht welke sneeuwkettingen hierop gemonteerd mogen worden.

Bij Sneeuwkettingen4u zijn er voor de nieuwste generatie Mercedes-Benz GLC acht bandenmaten bekend. Op de bandenmaten 235/65 R17, 235/60 R18 en 235/55 R19 mogen in principe traditionele sneeuwkettingen worden gemonteerd die geschikt zijn voor SUVs. Wij adviseren echter de SAE Class S norm te hanteren waarbij geldt dat sneeuwkettingen maximaal 15mm aan ruimte aan de achterkant van het wiel in nemen. Voor de bandenmaten 255/50 R19, 255/45 R20, 285/40 R20, 255/40 R21 en 285/35 R21 geldt dat de wielkastruimte te krap wordt vanwege de breedte van de band en adviseren wij hier alleen het gebruik van loopvlaksneeuwkettingen op die geschikt zijn voor SUVs.

Sneeuwkettingen voor de Mercedes-Benz GLC SUV en GLC Coupé
Bij Sneeuwkettingen4u zijn de onderstaande bandenmaat configuraties bekend. Klik op uw bandenmaat om de geschikte sneeuwkettingen te tonen. Let op : bij de GLC mogen de sneeuwkettingen alleen op de achterwielen worden gemonteerd. Neem dus deze bandenmaat.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Mercedes-Benz GLC SUV en Mercedes-Benz GLC Coupé en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Mercedes-Benz hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.