De BMW X6 werd op de markt gebracht in 2008 als een Sports Activity Coupé. Een crossover tussen coupé en SUV dus. In 2012 volgde er een facelift (E71) en in 2014 werd de tweede generatie, de F16, van de X6 geïntroduceerd. In 2019 kwam de 3e generatie (G06/G6X) uit. Met zijn krachtige motoren en X-Drive technologie is de BMW X6 een uitstekende wintersportauto. Maar ook voor deze krachtige BMW geldt de sneeuwkettingenplicht en heeft u goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen nodig. Maar welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de BMW X6? En moeten ze nou voor of achter worden gemonteerd? Omdat de BMW X6, net als vele andere auto’s, wordt uitgeleverd met diverse winterbanden, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwkettingen te vinden. Op Sneeuwkettingen4u hebben wij de meest gebruikte bandenmaten bij elkaar gezocht en geven wij aan welke sneeuwkettingen hierop gemonteerd mogen worden.

Op Sneeuwkettingen4u zijn er voor de nieuwste generatie, de BMW X6 die vanaf 2019 wordt geleverd, zeven bandenmaten bekend. Op alle bandenmaten adviseren wij het gebruik van loopvlaksneeuwkettingen voor SUVs. Het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen kunnen schade aan de remleidingen, ABS en ESP systemen veroorzaken. Zorg dus voor de juiste sneeuwketting voor uw BMW X6. In de handleiding van de BMW X6 staat aangegeven dat sneeuwkettingen alleen op de achterwielen mogen gemonteerd.

Sneeuwkettingen voor de BMW X6
Bij Sneeuwkettingen4u zijn de onderstaande bandenmaatconfiguraties bekend. Klik op uw bandenmaat (van uw achterwielen) om de geschikte sneeuwkettingen te tonen.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de BMW X6 en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw BMW hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.