Op Sneeuwkettingen4U treft u een groot assortiment aan topkwaliteit sneeuwkettingen tegen zeer voordelige tarieven, speciaal geschikt voor de Audi A4. Voor de Audi A4 zijn diverse sneeuwkettingen beschikbaar van verschillende bekende merken zoals RUD, Husky en Spikes Spider. Omdat de Audi A4 uitgevoerd wordt met diverse bandenmaten, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwketting te selecteren. Om het wat makkelijker te maken hebben we de sneeuwkettingen voor de Audi A4 op deze pagina verzameld, daarbij zijn we uitgegaan van de meest voorkomende bandenmaten voor de Audi A4.

Sneeuwkettingen voor de Audi A4 (B9)
In het instructieboekje voor de Audi A4, met de nieuwste facelift uit 2019, wordt gemeld dat de sneeuwkettingen een maximale hoogte mogen hebben van 13.5 mm. Ook geeft Audi aan dat het gebruik van sneeuwkettingen alleen is toegestaan op de specifieke bandenmaten. Op Sneeuwkettingen4u zijn er voor deze nieuwe Audi A4 acht bandenmaten bekend. Op de bandenmaat 205/60 R16 is er ruim 12mm aan ruimte beschikbaar voor sneeuwkettingen. Dit geldt ook voor de 225/50 R17 (7J) en 225/45 R18 (7,5J). Voor de bandenmaten 225/50 R17 (>7J), 225/55 R17, 225/45 R18 (>7,5J), 245/40 R18 en 245/35 R19 geldt dat er, door de breedte en velgmaat, minder ruimte is tussen de achterkant van het wiel en de wielkast. Hier mogen alleen sneeuwkettingen op met een maximale binnenspeling van 7mm.

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Audi A4 en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Audi hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.