De BMW iX is een volledig elektrische SUV van BMW. Hij is te vergelijken, qua proporties, met de BMW X5, maar is zeer aerodynamisch gevormd. Dankzij zijn krachtige elektromotoren en aerodynamische vormgeving is de BMW iX dan ook bloedsnel. Met de iX xDrive40 zit u binnen 6,1 seconden op de 100 km/u. De iX xDrive50 doet dat is slechts 4,6 seconden. Indrukwekkende prestaties. Hoe snel de BMW iX kan is lastig aan te geven, ze zijn begrensd op 200 km/u. Dat is snel genoeg om rap op de wintersportbestemming te kunnen arriveren.

Op een volle accu heeft de BMW iX xDrive50 een actieradius van 625 km. Met de 200 kW snellader is de acccu snel opgeladen en kunt u Europa doorkruisen op snelheid met een elektrische auto. De BMW iX is een zware jongen, mede door de grote accu’s. De xDrive40 weegt zo’n 2.365 kg en de xDrive50 weegt zelfs meer dan 2.500 kg. Hier moeten dan ook sneeuwkettingen op worden geplaatst die het gewicht en de enorme tractie goed aankunnen. U monteert de sneeuwkettingen op de achterwielen, zoals bij veel BMWs het geval is. Om u te helpen bij het vinden van die juiste sneeuwkettingen heeft Sneeuwkettingen4u de meest voorkomende bandenmaten voor de BMW iX op deze pagina op een rijtje gezet en daarbij de passende sneeuwkettingen gevonden.

Sneeuwkettingen voor de BMW iX
Volgens opgave van BMW kunnen op de iX alleen op de 235/60 R20 bandenmaat fijnmazige traditionele sneeuwkettingen worden gemonteerd. Deze fijnmazige sneeuwkettingen dienen de voldoen aan de SAE S-Class en mogen maximaal 13.5mm aan ruimte in nemen aan de achterkant van het wiel. Tevens dienen deze kettingen het gewicht van 2365 kg voor de xDrive40 en ruim 2500 kg voor de xDrive50 te ondersteunen. Gegeven dit gewicht adviseren wij op de xDrive50 eigenlijk alleen de loopvlaksneeuwkettingen voor SUVs. Onze inschatting is dat maar weinig BMW rijders kiezen voor een 235/60 R20 maat op de xDrive, maar we benoemen het toch. Op de overige bandenmaten wordt geadviseerd loopvlaksneeuwkettingen te monteren in verband met het gebrek aan ruimte tussen de achterkant van het wiel en de wielkast.

Kies uw bandenmaat (van de achterwielen) uit de onderstaande lijst met meest bandenmaten voor de BMW iX om het aanbod sneeuwkettingen dat geschikt is te bekijken:

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de BMW iX en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw BMW hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend. Bij het opstellen van deze informatie hebben wij het volgende instructieboekje gehanteerd (download).