De Mercedes-Benz E-klasse is een klasse apart met een rijke geschiedenis. In 1993 werd het model geintrocuceerd. In 1995, 2002, 2009 volgende nieuwe introducties. In 2013 kreeg de E-klassse een uitgebreide facelift en sinds 2016 is de huidige generatie verkrijgbaar in de showroom als Sedan (de Limousine), Coupé, Cabriolet en als stationwagen in de vorm van de Estate. In 2017 introduceerde Mercedes de All Terain Estate.

Op sneeuwkettingen4u helpen wij u graag bij de aanschaf van de juiste sneeuwkettingen voor uw E-klasse. Of u nou de trotste eigenaar bent van de Limousine of Estate, Coupé of cabriolet, op onze webshop bieden wij een uitgebreid assortiment aan sneeuwkettingen die altijd gaan passen op uw E-klasse, welke bandenmaat u ook heeft.

Voor het aanschaffen van sneeuwkettingen voor de Mercedes-Benz E-klasse dient u rekening te houden met de bandenmaat en de beschikbare ruimte in de wielkast. Bij grotere bandenmaten is de ruimte te beperkt om daar standaard sneeuwkettingen op te kunnen leggen. Deze kunnen vitale onderdelen van de auto, zoals remleidingen, ABS en ESP systemen, beschadigen. Om u daarbij hulp te bieden hebben wij een overzicht gemaakt met de verschillende bandenmaat configuraties die de Mercedes E-Klasse kent. Het productaanbod sneeuwkettingen wordt daarmee direct gefilterd. Zo weet u zeker dat de sneeuwkettingen geen schade kunnen veroorzaken. Makkelijk, snel, veilig én gerustellend idee.

Sneeuwkettingen voor de Mercedes E-klasse
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Mercedes E-klasse om het aanbod sneeuwkettingen voor de Mercedes E-klasse te bekijken. De bredere bandenmaten (275) hebben loopvlaksneeuwkettingen nodig.

Let op : controleer altijd het instructieboekje van uw Mercedes E-klasse op het gebruik van sneeuwkettingen. Geeft het instructieboekje aan dat er geen sneeuwkettingen mogen worden toegepast? Dan betekent dit meestal dat er alleen loopvlak sneeuwkettingen gemonteerd mogen worden op uw Mercedes E-klasse. Kies dan niet voor de standaard sneeuwkettingen maar voor bijvoorbeeld de RUD Centrax sneeuwkettingen, deze zijn gemaakt voor auto’s met weinig ruimte in de wielkast. Het gebruik van normale sneeuwkettingen kunnen onderdelen van uw Mercedes E-klasse zoals remleidingen beschadigen. Volg altijd de genoemde instructies van het instructie boekje van uw Mercedes E-klasse.

Staat de bandenmaat van uw Mercedes E-klasse niet in het bovenstaande lijstje? Of weet u niet helemaal zeker welke bandenmaat uw Mercedes E-klasse heeft? Kijk dan vooral even op de zijkant van uw band, het is zo gebeurd, en niets is zo vervelend om vast komen te staan in de sneeuw met verkeerde sneeuwkettingen. Vul uw bandenmaat in in de sneeuwketting zoeker en u krijgt de juiste sneeuwkettingen voor uw Mercedes E-klasse te zien.