De Hyundai Kona is een compacte SUV die in 2018 is gelanceerd. De Kona is verkrijgbaar in een volledige elektrische aandrijflijn, een hybride-aandrijflijn en een traditionele-aandrijflijn op benzine. In de Kona tref je volop ruimte, ervaar je comfort, veel rijplezier en een hoge zit. Daarmee is de KONA een prettige wintersportauto. Maar of je nou de Kona, Kona Hybrid of Kona Electric rijdt, voor deze compacte SUV op winterbanden geldt ook een sneeuwkettingplicht en heeft u dus goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen nodig.

Maar welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Hyundai Kona? En moeten ze nou voor of achter worden gemonteerd? Op de Hyundai KONA, net als vele andere auto’s, zijn er verschillende winterbandenmaten beschikbaar. Omdat elke bandenmaat een bepaalde ruimte in neemt onder uw wielkast en hier ook voldoende ruimte moet zijn voor sneeuwkettingen, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwkettingen te vinden. Maar niet op Sneeuwkettingen4u! In onze online shop voor sneeuwkettingen hebben wij de meest gebruikte bandenmaten voor u bij elkaar gezocht en geven wij aan welke sneeuwkettingen hierop gemonteerd mogen worden.

De Hyundai Kona is een relatief lichte SUV, met het hoge gewicht van een SUV hoeft dus géén rekening te worden gehouden.

Hyundai Kona sneeuwkettingen
Voor de Hyundai KONA zijn vier bandenmaten gevonden met vrijgave voor sneeuwkettingen. Op de onderstaande banden kunnen standaard sneeuwkettingen worden gemonteerd die niet meer dan 9 mm aan ruimte in nemen aan de achterkant van het wiel.

Hyundai Kona Hybrid sneeuwkettingen
Voor de Hyundai KONA zijn twee bandenmaten gevonden met vrijgave voor sneeuwkettingen. Op de 205/60 R16 bandenmaat kunnen standaard sneeuwkettingen worden gemonteerd die niet meer dan 9 mm aan ruimte in nemen aan de achterkant van het wiel. Voor de 255/45 R18 kunnen alleen loopvlaksneeuwkettingen worden toegepast.

Hyundai Kona Electric sneeuwkettingen
Voor de volledig eletrische Hyundai Kona adviseren wij het gebruik van traditionele sneeuwketingen op bandenmaat 215/55 R17. Zorg ervoor dat deze maximaal 9mm aan ruimte in nemen aan de achterkant van het wiel.

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Hyundai Kona en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Kona hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.