De Mazda CX-5 is een crossover / SUV en is sinds 2012 verkrijgbaar in Nederland. Sinds maart 2017 is de tweede generatie verkrijgbaar. Het design is strakker en eigentijdser en is verkrijgbaar in diverse benzine en dieselmotoren. De meeste Mazda CX-5 hebben voorwielaandrijving. Voor deze prachtige crossover geldt ook de sneeuwkettingenplicht en heeft u dus goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen nodig.

Wist u dat het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen schade kan veroorzaken aan vitale onderdelen van uw auto zoals de remleidingen, ABS en ESP systemen? Zorg er dus voor dat u de juiste sneeuwketting voor uw Mazda CX-5 mee heeft. Als u ze nodig heeft moeten ze wel mogen worden gemonteerd. Omdat niet alle sneeuwkettingen mogen worden toegepast hebben wij dat voor u uitgezocht en per bandenmaat voor u samengevat.

Op nieuwe generatie de Mazda CX-5 mogen op twee bandenmaten traditionele sneeuwkettingen worden gemonteerd. Mazda geeft in het instructieboekje aan de voorkeur te geven aan zeshoekige sneeuwkettingen maar dat andere sneeuwkettingen ook mogen worden toegepast als ze maar niet meer 13mm innemen op het loopvlak en achter de band van het voertuig. Met een ledig gewicht tussen de 1400 tot 1650 kg mogen op de Mazda alleen sneeuwkettingen worden gezet die geschikt zijn voor SUVs.

Sneeuwkettingen voor de Mazda CX-5
Bij Sneeuwkettingen4u zijn voor de Mazda CX-5 de volgende bandenmaten bekend. Mazda geeft aan dat sneeuwkettingen op de voorwielen moeten worden gemonteerd. Neem dus deze bandenmaat. Klik op uw bandenmaat in het onderstaande overzicht om de geschikte sneeuwkettingen te tonen.

Heeft u een andere bandenmaat? Dan mag u alleen loopvlaksneeuwkettingen gebruiken.

Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Mazda CX-5 en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Mazda hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.