U heeft een Ford C-Max en wilt in de winter door Duitsland, Oostenrijk, Italië, Frankrijk of andere landen waar een sneeuwkettingenplicht geldt? Dan heeft u sneeuwkettingen nodig. Maar welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Ford C-Max? Omdat de Ford C-Max net als vele andere auto’s wordt geproduceerd met diverse bandenmaten, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwkettingen te vinden. Op Sneeuwkettingen4u hebben wij de meest gebruikte bandenmaten bij elkaar gezocht en geven wij aan welke sneeuwkettingen hierop gemonteerd mogen worden.

Bij Sneeuwkettingen4u zijn er voor de nieuwste generatie, de Ford C-Max die vanaf 2015 wordt geleverd, vier bandenmaten bekend. Op de bandenmaat 205/55 R16 wordt door Ford aangegeven dat er 10mm aan beschikbare ruimte is tussen de achterkant van het wiel en de wielkast, de zogenoemde wielkastruimte. Hier mogen dus alleen sneeuwkettingen op gemonteerd worden die maximaal 10mm aan ruimte in nemen. Daarin hebben we op Sneeuwkettingen4u gelukkig volop keuze. Voor de bandenmaten 215/55 R1 en 215/50 R17 is slechts 7mm aan wielkastruimte beschikbaar. Ook hiervoor bieden wij passende sneeuwkettingen aan. Op de grootste bandenmaat, 235/40 R18, mogen alleen zogenoemde loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen kunnen schade aan de remleidingen, ABS en ESP systemen veroorzaken. Zorg dus voor de juiste sneeuwketting voor uw Ford C-Max.

Sneeuwkettingen voor de Ford C-Max
Bij Sneeuwkettingen4u zijn de onderstaande bandenmaat configuraties bekend. Klik op uw bandenmaat om de geschikte sneeuwkettingen te tonen.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Ford C-Max en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Ford hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.