De Seat Ibiza bestaat al een tijdje. In 1984 kwam de eerste op de markt. De herkenbare 4e generatie kwam in 2008 en kreeg een facelift in 2012. Sinds 2017 is er de vijfde generatie die naast een driedeurs en vijfdeurs hatchback ook als stationwagen (ST) verkrijgbaar is.

Maar welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Seat Ibiza? En moeten ze nou voor of achter worden gemonteerd? In de handleiding van de Seat Ibiza valt te lezen dat er op de bandenmaten 185/70 R14 en 185/65 R15 traditionele sneeuwkettingen mogen worden gebruikt die niet meer dan 13.5mm aan ruimte in nemen in de wielkast. Voor de 195/55 R16 is dit beperkt tot 9mm. Zowel RÜD als König geven aan dat op de bandenmaten 185/60 R16, 195/55 R16, 215/45 R17 en 215/40 R18 ook 9mm sneeuwkettingen mogen worden toegepast. Voor de overige bandenmaten mogen alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gebruikt. Dit heeft alles te maken met de beschikbare en beperkte ruimte binnen de wielkast.

Sneeuwkettingen voor de Seat Ibiza
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten om het aanbod sneeuwkettingen voor de Seat Ibiza te bekijken. Sneeuwkettingen moeten op de voorbanden worden gemonteerd. Neem dus de bandenmaat van uw voorwielen.

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Seat Ibiza en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Seat hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.