Voor de Skoda Superb zijn diverse sneeuwkettingen beschikbaar van verschillende bekende merken zoals König, Rüd, Weissenfels en Spikes Spider. Op Sneeuwkettingen4U treft u een groot assortiment aan topkwaliteit sneeuwkettingen tegen zeer voordelige tarieven, speciaal geschikt voor uw Superb. Omdat uw Skoda uitgevoerd wordt met diverse bandenmaten, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwketting te selecteren. Om het wat makkelijker te maken hebben we de sneeuwkettingen voor de Skoda Superb op deze pagina verzameld, daarbij zijn we uitgegaan van de meest voorkomende bandenmaten.

In het instructieboekje voor de nieuwste generatie Skoda Superb wordt aangegeven dat voor de bandenmaten 215/60 R16 en 215/55 R17 traditionele sneeuwkettingen kunnen worden gebruikt die niet meer dan 13mm aan ruimte innemen tussen het wiel en de wielkast. Er worden geen andere bandenmaten genoemd voor het gebruik van sneeuwkettingen. Voor de banden maten 235/45 R18 en 235/40 R19 adviseren wij dus het gebruik van loopvlaksneeuwkettingen. Dit omdat er te weinig ruimte tussen het wiel en de wielkast beschikbaar is.

Wist u dat het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen schade kan veroorzaken aan vitale onderdelen van uw auto zoals de remleidingen, ABS en ESP systemen? Zorg er dus voor dat u de juiste sneeuwketting voor uw Skoda Superb mee heeft. Als u ze nodig heeft moeten ze wel mogen worden gemonteerd. Omdat niet alle sneeuwkettingen mogen worden toegepast hebben wij dat voor u uitgezocht en per bandenmaat voor u samengevat.

Sneeuwkettingen voor de Skoda Superb
Bij Sneeuwkettingen4u zijn voor de Skoda Superb de vier bandenmaten bekend. Skoda geeft aan dat sneeuwkettingen op de voorwielen moeten worden gemonteerd. Neem dus deze bandenmaat. Klik op uw bandenmaat in het onderstaande overzicht om de geschikte sneeuwkettingen te tonen.

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Skoda Superb en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Skoda hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.