De Volvo XC40 is een compacte SUV die vanaf begin 2018 leverbaar is in Nederland. De XC40 is beschikbaar net zowel benzine- als dieselmotoren met voor- of vierwielaandrijving. Hiermee is de XC40 een uitstekende wintersportauto. Maar ook voor deze compacte SUV met eventuele vierwielaandrijving geldt de sneeuwkettingenplicht en heeft u goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen nodig.

Maar welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Volvo XC40? En moeten ze nou voor of achter worden gemonteerd? Omdat de Volvo XC40, net als vele andere auto’s, wordt uitgeleverd met diverse winterbanden, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwkettingen te vinden. Op Sneeuwkettingen4u hebben wij de meest gebruikte bandenmaten bij elkaar gezocht en geven wij aan welke sneeuwkettingen hierop gemonteerd mogen worden.

Sneeuwkettingen en de Volvo XC40

Sneeuwkettingen en de Volvo XC40

Op Sneeuwkettingen4u zijn er voor deze nieuwe XC40 vijf bandenmaten bekend. Op alle bandenmaten adviseren wij het gebruik van loopvlaksneeuwkettingen voor compacte SUVs. In de handleiding van de XC40, op bladzijde 571, valt te lezen dat alleen enkelzijdige sneeuwkettingen mogen worden gebruikt. Volvo bedoeld hiermee loopvlaksneeuwkettingen en kettingen die geen ruimte in nemen aan de achterkant van het wiel. Het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen kan schade aan de remleidingen, ABS en ESP systemen veroorzaken. Zorg dus voor de juiste sneeuwketting voor uw XC40. U monteert de sneeuwkettingen op de voorwielen. Neem dus deze bandenmaat. Ook bij een 18 inch maat of groter kunt u gewoon de loopvlaksneeuwkettingen uit ons assortiment gebruiken.

Sneeuwkettingen voor de Volvo XC40
Bij Sneeuwkettingen4u zijn de onderstaande bandenmaatconfiguraties bekend. Klik op uw bandenmaat (van uw voorwielen) om de geschikte sneeuwkettingen te tonen.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Volvo XC40 en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Volvo hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.