De Volkswagen Touareg is een SUV die is gelanceerd in samenwerking met Porsche in 2002. Na een facelift in 2007 en de introductie van een nieuwe model in 2010 en 2014 was het in 2018 tijd voor de nieuwe generatie Volkswagen Touareg. Deze vierwiel aangedreven SUV is uitgekomen met een 3.0 sterke dieselmotor, benzine motor en een 4.0 TDI V8. Een échte krachtpatser als deze vraagt dan ook om goede, stevige sneeuwkettingen die veel PK’s en tractie kunnen verdragen.

Op Sneeuwkettingen4u treft u een groot assortiment aan topkwaliteit sneeuwkettingen tegen zeer voordelige tarieven. Op deze pagina hebben wij een overzicht verzameld van de bandenmaat configuraties van de Touareg en de daarbij passende sneeuwkettingen. Binnen ons assortiment treft u bekende merken zoals RÜD, Weissenfels, König en de exclusievere sneeuwkettingen van Spikes Spider.

Sneeuwkettingen voor de Volkswagen Touareg
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Volkswagen Touareg om het aanbod sneeuwkettingen voor de Volkswagen Touareg te bekijken. Op de onderstaande bandenmaten op een 18 en 19 inch velg kunnen traditionele sneeuwkettingen voor SUVs worden gemonteerd die maximaal 12 mm aan ruimte nodig hebben in de wielkast. Op de 20 en 21 inch velgmaten is de ruimte te krap en dienen er loopvlaksneeuwkettingen te worden gebruikt.

Let op : controleer altijd het instructieboekje van uw Volkswagen Touareg op het gebruik van sneeuwkettingen. Geeft het instructieboekje aan dat er geen sneeuwkettingen mogen worden toegepast? Dan betekent dit meestal dat er alleen loopvlak sneeuwkettingen gemonteerd mogen worden. Kies dan niet voor de standaard sneeuwkettingen maar voor bijvoorbeeld de RUD Centrax sneeuwkettingen, deze zijn gemaakt voor auto’s met weinig ruimte in de wielkast. Het gebruik van normale sneeuwkettingen kunnen onderdelen van uw Volkswagen Touareg zoals remleidingen beschadigen. Volg altijd de instructies van uw instructieboekje voor de Volkswagen Touareg.

 

Heeft u een afwijkende bandenmaat? Of weet u niet zeker welke banden maat u heeft? Kijk dan vooral even op de zijkant van uw band, het is zo gebeurd, en niets is zo vervelend als vast komen te staan in de sneeuw met verkeerde sneeuwkettingen. Vul uw bandenmaat in in de sneeuwketting zoeker en u krijgt alle sneeuwkettingen te zien die passen op uw Volkswagen Touareg.