Op Sneeuwkettingen4u treft u een breed assortiment aan sneeuwkettingen. Maar welk type sneeuwketting is nou geschikt voor de Land Rover Discovery Sport met de bouwjaren 2015, 2016 en 2017+. Wij geven graag advies, tekst en uitleg om de aanschaf van uw nieuwe sneeuwkettingen zo eenvoudig mogelijk te maken. De door ons aangeboden sneeuwkettingen zijn van uitstekende kwaliteit en hebben een eerlijke prijs. Bestelt u vandaag voor 15:00 uw sneeuwkettingen voor uw Land Rover Discovery Sport? Dan heeft u deze de volgende dag in huis.

In onze webwinkel bieden wij sneeuwkettingen van topmerken zoals RUD, Spikes Spider en Husky. Omdat de Land Rover Discovery Sport verkrijgbaar is in verschillende bandenmaten en Land Rover per type bandenmaat een ander advies geeft, is het soms lastig om de juiste sneeuwketting te vinden. Uiteraard helpen wij bij Sneeuwkettingen4u u graag, en hebben daarvoor op deze pagina de sneeuwkettingen neergezet die volgens de specificaties van Land Rover zouden moeten passen op uw Discovery.

De Land Rover Discovery Sport is met zijn gewichtsklasse een SUV. Houdt er bij de aanschaf van uw sneeuwkettingen dan ook rekening mee dat deze geschikt zijn voor een hogere gewichtsklasse. In het instructieboekje van de Land Rover Discovery Sport dat er op 17″, 18″, 19″ en 20″ inch velgmaten alleen “halve” sneeuwkettingen mogen worden gemonteerd. Met het gebruik van “halve” sneeuwkettingen bedoeld Land Rover dat er bij montage van sneeuwkettingen aan de achterkant van het wiel geen onderdelen mogen zitten om schade aan de auto te voorkomen. Dit type sneeuwkettingen worden op Sneeuwkettingen4U loopvlaksneeuwkettingen genoemd. Voor SUV’s zoals de Land Rover Discovery Sport zijn er twee keuze mogelijkheden : RUD Centrax V of de aanbevolen Spikes Spider Alpine Pro.

Sneeuwkettingen voor de Land Rover Discovery Sport
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Land Rover Discovery Sport om het aanbod sneeuwkettingen voor de Land Rover te bekijken:

Staat de bandenmaat van uw Discovery Sport er niet bij? Vul dan uw bandenmaat in bovenaan op deze pagina. U krijgt dan de sneeuwkettingen te zien die passen op uw Discovery Sport van Land Rover. Heeft u een ander model Discovery? Bijvoorbeeld de Discovery 4 of Discovery 2017? Ga dan terug naar de Land Rover pagina om alle Land Rover modellen te bekijken en van daar naar het juiste model te gaan.

Let op : controleer ook altijd zelf het instructieboekje van uw Land Rover op het gebruik van sneeuwkettingen en / of neem contact op met uw Land Rover dealer om na te gaan welk type sneeuwkettingen er gebruikt mogen worden op uw auto. Het is geadviseerd om uw sneeuwkettingen te testen en te monteren in normale weersomstandigheden om er zeker van te zijn dat de sneeuwkettingen geen contact maakt met andere onderdelen van uw auto anders dan het wiel of de band. Ondanks dat wij ons inspannen dat de aangeboden informatie zo betrouwbaar mogelijk is, blijft het de verantwoordelijk van de gebruiker om er voor te zorgen dat de sneeuwkettingen past op het specifieke automodel en de bandenmaten. Kies voor uw Land Rover Discovery Sport dus altijd voor de loopvlaksneeuwkettingen en voorkom de kans op schade aan uw voertuig. Loopvlaksneeuwkettingen zijn gemaakt voor auto’s met weinig ruimte in de wielkast. Het gebruik van normale sneeuwkettingen kunnen onderdelen van uw Land Rover, zoals remleidingen, beschadigen. Raadpleeg dus altijd het instructieboekje van uw auto of neem contact op met uw dealer over het gebruik van sneeuwkettingen.