Op Sneeuwkettingen4U treft u een groot assortiment aan topkwaliteit sneeuwkettingen tegen zeer voordelige tarieven, speciaal geschikt voor de Peugeot 3008. Voor de Peugeot 3008 zijn diverse sneeuwkettingen beschikbaar van verschillende bekende merken zoals RUD, Husky en Spikes Spider. Omdat de Peugeot 3008 uitgevoerd wordt met diverse bandenmaten, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwketting te selecteren.

Om het wat makkelijker te maken hebben we de sneeuwkettingen voor de Peugeot 3008 op deze pagina verzameld, daarbij zijn we uitgegaan van de opgegeven specificaties met betrekking tot de Peugeot 3008 in het instructieboekje zodat u dit gemakkelijk kunt controleren.

Sneeuwkettingen voor de Peugeot 3008 (2016+)
Voor de Peugot 3008, een type light SUV, uit bouwjaar 2016 en later valt uit het instructieboekje (pagina 214) af te lezen dat er een maximale binnenspeling van 9 mm geldt (Peugeot noemt dit : Maximale afmeting van de schakels) voor de volgende bandenmaten:

Omdat de nieuwe 3008 iets lichter is (100 kg) dan zijn voorganger kunnen sneeuwkettingen worden gebruikt voor light SUV’s met een maximale binnenspeling van 9 mm. Dit geldt alleen voor de bovenstaande 3 banden maten. Klik op uw bandenmaat hierboven om alle sneeuwkettingen te bekijken die passen op uw voertuig.

Voor bandenmaten afwijkend aan bovenstaande adviseert Peugeot impliciet alleen gebruik te maken van loopvlak sneeuwkettingen die geschikt zijn voor (light) SUV’s zoals de RUD Centrax, RUD Centrax V en Spikes Spider Easy Alpine Pro. Voor afwijkende bandenmaten geldt dus een maximale binnenspeling van 0 mm! Hiervoor kunt u gebruik maken van de sneeuwkettingen zoeker bovenaan op deze pagina (op de afbeelding van de 3008 uit 2016).

Sneeuwkettingen voor de Peugeot 3008 (2014 – 2016)

Voor de Peugot 3008, een type light SUV, uit bouwjaar 2014 tot en met 2016 valt uit het instructieboekje (pagina 216) af te lezen dat er een maximale binnenspeling van 9 mm geldt (maximale afmeting van de schakels) voor de volgende bandenmaten:

Alleen op de bovenstaande bandenmaten mogen traditionele sneeuwkettingen wordt gemonteerd met een maximale binnenspeling van 9 mm. Voor bandenmaten afwijkend aan bovenstaande adviseert Peugeot impliciet alleen gebruik te maken van loopvlak sneeuwkettingen die geschikt zijn voor SUV’s zoals de RUD Centrax V en Spikes Spider Easy Alpine Pro. Voor afwijkende bandenmaten geldt dus een maximale binnenspeling van 0 mm!

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Peugeot 3008 en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Peugeot hier op na te zien. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.