Sneeuwkettingen voor de Peugeot 3008


Sneeuwkettingen voor de Peugeot 3008
Veilig online sneeuwkettingen kopen bij Sneeuwkettingen4U!

Sneeuwkettingen voor de Peugeot 3008

Op Sneeuwkettingen4U treft u een groot assortiment aan topkwaliteit sneeuwkettingen tegen zeer voordelige tarieven, speciaal geschikt voor de Peugeot 3008. Voor de Peugeot 3008 zijn diverse sneeuwkettingen beschikbaar van verschillende bekende merken zoals RUD, Husky en Spikes Spider. Omdat de Peugeot 3008 uitgevoerd wordt met diverse bandenmaten, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwketting te selecteren.

Om het wat makkelijker te maken hebben we de sneeuwkettingen voor de Peugeot 3008 op deze pagina verzameld, daarbij zijn we uitgegaan van de opgegeven specificaties met betrekking tot de Peugeot 3008 in het instructieboekje zodat u dit gemakkelijk kunt controleren.

Sneeuwkettingen voor de Peugeot 3008 (2016+)
Voor de Peugot 3008, een type light SUV, uit bouwjaar 2016 en later valt uit het instructieboekje (pagina 214) af te lezen dat er een maximale binnenspeling van 9 mm geldt (Peugeot noemt dit : Maximale afmeting van de schakels) voor de volgende bandenmaten:

Omdat de nieuwe 3008 iets lichter is (100 kg) dan zijn voorganger kunnen sneeuwkettingen worden gebruikt voor light SUV’s met een maximale binnenspeling van 9 mm. Dit geldt alleen voor de bovenstaande 3 banden maten. Klik op uw bandenmaat hierboven om alle sneeuwkettingen te bekijken die passen op uw voertuig.

Voor bandenmaten afwijkend aan bovenstaande adviseert Peugeot impliciet alleen gebruik te maken van loopvlak sneeuwkettingen die geschikt zijn voor (light) SUV’s zoals de RUD Centrax, RUD Centrax V en Spikes Spider Easy Alpine Pro. Voor afwijkende bandenmaten geldt dus een maximale binnenspeling van 0 mm! Hiervoor kunt u gebruik maken van de sneeuwkettingen zoeker bovenaan op deze pagina (op de afbeelding van de 3008 uit 2016).

Sneeuwkettingen voor de Peugeot 3008 (2014 – 2016)

Voor de Peugot 3008, een type light SUV, uit bouwjaar 2014 tot en met 2016 valt uit het instructieboekje (pagina 216) af te lezen dat er een maximale binnenspeling van 9 mm geldt (maximale afmeting van de schakels) voor de volgende bandenmaten:

Alleen op de bovenstaande bandenmaten mogen traditionele sneeuwkettingen wordt gemonteerd met een maximale binnenspeling van 9 mm. Voor bandenmaten afwijkend aan bovenstaande adviseert Peugeot impliciet alleen gebruik te maken van loopvlak sneeuwkettingen die geschikt zijn voor SUV’s zoals de RUD Centrax V en Spikes Spider Easy Alpine Pro. Voor afwijkende bandenmaten geldt dus een maximale binnenspeling van 0 mm!

Let op : controleer altijd het instructieboekje van uw Peugeot 3008 op het gebruik van sneeuwkettingen. Geeft het instructieboekje aan dat er geen sneeuwkettingen mogen worden toegepast? Dan betekent dit meestal dat er alleen loopvlak sneeuwkettingen onder uw auto gemonteerd mogen worden. Kies dan niet voor de standaard sneeuwkettingen maar voor bijvoorbeeld de RUD Centrax sneeuwkettingen of de Maggi Trak Auto sneeuwkettingen, deze zijn gemaakt voor auto’s met weinig ruimte in de wielkast. Het gebruik van normale sneeuwkettingen kunnen onderdelen van uw Peugeot 3008 zoals remleidingen beschadigen. Raadpleeg dus altijd het instructieboekje van uw Peugeot 3008 op het gebruik van sneeuwkettingen.

Zit uw bandenmaat niet bij de meest voorkomende bandenmaten voor de Peugeot 3008? Of weet u niet zeker welke maat banden u heeft? Kijk dan vooral even op de zijkant van uw band, het is zo gebeurd, en niets is zo vervelend om vast komen te staan in de sneeuw met verkeerde sneeuwkettingen. Vul uw bandenmaat in in de sneeuwketting zoeker en u krijgt alle sneeuwkettingen te zien die passen op uw bandenmaat.