De eerste Audi A7 werd in 2010 geïntroduceerd. De basis van de A7 is de Audi A6. De A7 Sportback is een geslaagde mix tussen een hatchback en een coupé en biedt ruimte voor 5 personen. In 2018 werd de nieuwe A7 op de markt gebracht. Ook al heeft uw A7 winterbanden, in landen met een sneeuwkettingenplicht heeft u goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen nodig. Bij winterse wegomstandigheden verbeteren sneeuwkettingen niet alleen de grip, maar ook het remgedrag.

Wist u dat het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen schade kan veroorzaken aan vitale onderdelen van uw auto zoals de remleidingen, ABS en ESP systemen? Zorg er dus voor dat u de juiste sneeuwketting voor de A7 mee heeft. Als u ze nodig heeft moeten ze wel mogen worden gemonteerd. Omdat niet alle sneeuwkettingen mogen worden toegepast hebben wij dat voor u uitgezocht en per bandenmaat voor u samengevat.

In de handleiding van de Audi A7 staat aangegeven dat het gebruik van sneeuwkettingen om technische redenen alleen is toegestaan op bepaalde
velg/band-combinaties en maximaal 10.5mm aan ruimte mogen innemen. Op de bandenmaat 225/55 R18 en 245/45 R19 mogen traditionele sneeuwkettingen worden gebruikt die maximaal 10.5mm aan ruimte innemen binnen de wielkast. Voor de bandenmaten 255/40 R20 en 255/35 R21 is de ruimte in wielkast beperkt en adviseren wij het gebruik van loopvlaksneeuwkettingen.

Audi A7 sneeuwkettingen

Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Audi A7 om het aanbod sneeuwkettingen voor de A7 te bekijken:

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Audi A7 en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Audi hier op na te lezen. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.