In 2002 kwam de eerste Citroën C3 van de band. Eind 2009 volgde de tweede generatie opgevolgd door de derde generatie in 2016 die duidelijk geïnspireerd is op de eigenzinnige C4 Cactus.

Bij onze webwinkel van Sneeuwkettingen4u vindt u eenvoudig en snel de sneeuwkettingen voor de Citroën C3. Hier koopt u passende sneeuwkettingen voor de C3 tegen zeer voordelige tarieven. Voor de Citroën C3 zijn er verschillende sneeuwkettingen verkrijgbaar van verschillende bekende merken zoals RUD, Husky, Pewag, Weissenfels en Spikes Spider. Omdat de C3 wordt uitgevoerd met verschillende bandenmaten, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwketting te selecteren. Om u te helpen bij het vinden van de juiste sneeuwkettingen heeft Sneeuwkettingen4u de meest voorkomende bandenmaten voor uw Citroën op een rijtje gezet.

Voor de meeste bandenmaten van de Citroën C3 geldt dat hier 9mm aan beschikbare binnenspeling beschikbaar is. Voor de grotere bandenmaat 205/45 R17 is dit beperkt tot 7mm en op de 225/45 R18 kunnen alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Dit als gevolg van het gebrek aan ruimte tussen het achterwiel en de wielkast.

Sneeuwkettingen voor de Citroën C3
Kies uw bandenmaat uit de onderstaande lijst met meest voorkomende bandenmaten voor de Citroën C3 om het aanbod sneeuwkettingen te bekijken.

Staat uw bandenmaat er niet bij? Of staat er in uw handleiding dat er géén sneeuwkettingen op uw bandenmaat mogen worden gemonteerd? Dan is er waarschijnlijk te weinig ruimte aan de achterkant van het wiel en de wielkast. In dit soort situaties mogen er waarschijnlijk, op afwijkende bandenmaat, alleen loopvlaksneeuwkettingen worden gemonteerd. Heeft u een ouder model dan de genoemde generatie? Maak dan gebruik van onze online sneeuwkettingen adviesmodule. Deze geeft aan op welke bandenmaten onze König sneeuwkettingen kunnen worden toegepast.

Disclaimer
Houdt u er alstublieft rekening mee dat de aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Citroën C3 en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen altijd met de grootste zorg worden nagelopen. Door snelle technologische ontwikkelingen kan het echter voorkomen dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date is. Wij proberen hier natuurlijk wel naar te streven. Voordat u een sneeuwketting aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / handleiding van uw Citroen hier op na te lezen. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.