De Land Rover Range Rover Velar is een nieuwe SUV die tussen de Range Rover Evoque en de Range Rover Sport is gepositioneerd. Voor deze krachtige SUV van Land Rover geldt dat in landen met een sneeuwkettingenplicht, u goede, veilige en betrouwbare sneeuwkettingen bij u moet hebben. Het niet meenemen van sneeuwkettingen kan leiden tot een boete tot maar liefst € 5000,-. Maar belangrijker nog, bij winterse wegomstandigheden verbeteren sneeuwkettingen niet alleen de grip, maar ook het remgedrag. Veiligheid boven alles dus. Zorg er dus voor dat u passende sneeuwkettingen mee heeft.

Wist u dat het gebruik van verkeerde sneeuwkettingen schade kan veroorzaken aan vitale onderdelen van uw auto zoals de remleidingen, ABS en ESP systemen? Wanneer u ze nodig heeft is het van belang dat er voldoende ruimte is voor de montage van de sneeuwkettingen. Deze zogenoemde wielkastruimte, is de ruimte tussen de achterkant van het wiel en de wielkast.

Maar welke sneeuwkettingen zijn geschikt voor de Land Rover Velar? En moeten sneeuwkettingen op de voor- of achterwielen worden geplaatst? Op de Land Rover Velar, net als vele andere auto’s, zijn er verschillende winterbandenmaten beschikbaar. Omdat elke bandenmaat een bepaalde ruimte in neemt binnen de wielkast en hier ook voldoende ruimte moet zijn voor sneeuwkettingen, kan het lastig zijn om de juiste sneeuwkettingen te vinden. Maar niet op Sneeuwkettingen4u!

In de gebruikershandleiding van de nieuwste Range Rover Velar wordt aangegeven dat er alleen “halve” sneeuwkettingen – ook wel loopvlak sneeuwkettingen genoemd – mogen worden gebruikt op de volgende bandenmaten 235/65 R18 en 255/60 R18. Wij adviseren het gebruik van de sneeuwkettingen op de voorwielen. In het instructieboekje worden er geen restricties gegeven op het gebruik op de voor- of achterwielen.

Sneeuwkettingen voor deLand Rover Range Rover Velar
Bij Sneeuwkettingen4u zijn voor de Range Rover Velar de volgende bandenmaten bekend. Klik op uw bandenmaat in het onderstaande overzicht om de geschikte sneeuwkettingen te tonen.

Disclaimer
De aanbevelingen van adviezen met betrekking tot de Land Rover Range Rover Velar en de maat van de sneeuwkettingen en wiel- en bandafmetingen worden met de grootste zorg nagelopen. Ondanks ons streven kan het zijn dat door snelle technologische ontwikkelingen het voorkomt dat niet alle data in onze sneeuwkettingen adviezen up-to-date zijn. Voordat u sneeuwkettingen aanschaft, c.q. monteert, vragen wij u daarom om het instructieboekje / de gebruikershandleiding van uw Range Rover raad te plegen over het gebruik van sneeuwkettingen. Aan het gebruik en de uitkomsten van onze adviezen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.